Bellreguard posa en marxa el procediment per a determinar la gestió de l’aigua

0
443

Amb els vots favorables de PSPV-PSOE i Compromís i l’oposició del PP, com va passar en setembre de 2016 en intentar licitar la gestió indirecta, el plenari de l’ajuntament de Bellreguard va acordar iniciar l’expedient administratiu per a determinar la forma de gestió del servici d’abastiment de l’aigua potable del municipi.

Un servici que compta amb el projecte de l’enginyeria IDEUS que subratlla que la gestió directa seria viable i el balanç de servei, favorable, després d’analitzar l’abastiment en alta, les xarxes de distribució, el nombre d’abonats, els volums aportats i facturats, així com els ingressos i costos d’explotació.

Ajuntament de Bellreguard.

Com recorda l’alcalde, Àlex Ruiz, “la municipalització de l’aigua és un compromís que vam adquirir en la investidura i, sobretot, la forma de gestió més sostenible i eficient d’un servici vital” i afig que “hem de tornar al poble allò que és del poble. L’aigua és un dret humà, com així la va declarar l’Assemblea de les Nacions Unides. Un bé essencial del qual entenem que no se pot fer negoci”.

En l’actualitat, el servici d’abastiment d’aigua potable es gestiona de manera indirecta tant a la platja -gestionada des de 1972 per Ommium Ibérico i vençuda en 2012- com al nucli urbà -EGEVASA des de 2009-, amb concessions vençudes després de dècades de gestió privada.

Davant la situació, el govern municipal ha pres la iniciativa d’encarregar l’esmentat estudi del servici actual i les alternatives existents. Un projecte que planteja, a més, un disseny complet del mode de gestió directa. Per això, s’acorda prendre’l en consideració i se sotmet a informació pública durant un mes perquè es puguen presentar suggeriments i al·legacions, abans de procedir amb els següents passos del procés.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here