Bèlgica, França, Àustria i Rússia interessades en inversió empresarial a Sagunt durant la jornada ‘Invest in Cities’

0
586
L'alcalde Dario Moreno, en la seua intervenció a Madrid

La trobada va comptar amb les intervencions de l’alcalde i la regidora de Promoció Econòmica i Industrial per a donar a conéixer les potencialitats de Sagunt

Este dijous es va celebrar a Madrid ‘Invest in Cities’, una iniciativa de referència on ciutats de tot Espanya van exposar les seues bondats per atraure la inversió d’empreses. L’acte va comptar amb la presència de Reyes Maroto, ministra en funcions d’Indústria, Comerç i Turisme, i la participació de 20 ciutats atractives per a la inversió.

La jornada va oferir una intensa agenda d’entrevistes amb empreses del sector energètic, les smart cities i sostenibilitat, així com fons inversors interessats a conéixer el valor afegit que oferix Sagunt. A més, a través de representants dels consolats, des de Bèlgica i França van mostrar la seua predisposició a visitar Sagunt i des d’Àustria i Rússia van evidenciar interés en la proposta de Sagunt.

Per a defensar les propostes de territori, va assistir l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera; la coordinadora tècnica comercial de Parc Sagunt, Teresa Ventura, i la presidenta d’ASECAM, Cristina Plumed.

Darío Moreno va assegurar que, estar present en este tipus de jornada, «és molt important perquè fa visible Sagunt al món i permet mostrar-nos com una ciutat dinàmica, dotada d’equipaments de qualitat i una gran xarxa d’infraestructures comunicatives. Per tot això, Sagunt és una ciutat capaç de crear sinergies positives i atraure inversions generadores d’ocupació».

En l’exposició, Moreno va ressaltar el valor geoestratègic de Sagunt com un enclavament vertebrador de l’espai mediterrani, així com les connexions amb Madrid i el Corredor Cantàbric. L’alcalde va mostrar els assistents les potencialitats d’un espai dinàmic i capaç de respondre eficaçment a les demandes empresarials. A més, Moreno va defensar la fortalesa del teixit empresarial local i va destacar la bona sintonia existent entre les administracions i agents socioeconòmics del territori exposant un cas amb molt d’èxit com és el de Parc Sagunt.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Sagunt va destinar en 2019 prop de 900.000 euros a subvencions de Serveis Socials

Complementant les presentacions de cada ajuntament, es van desenvolupar diferents taules redones amb diferent temàtica i en les quals María José Carrera va defensar l’opció de Sagunt com una aposta segura per a les empreses. Durant la seua intervenció, la regidora delegada de Promoció Econòmica i Industrial va subratllar l’existència de bones comunicacions amb els principals centres econòmics nacionals, la proximitat amb centres universitaris i la decidida aposta de la ciutat per una formació de qualitat que s’ajuste a les demandes laborals.

La regidora va recalcar la importància de participar en la jornada ja que és «la millor manera d’establir contactes i reunions que mostren Sagunt com una ciutat atractiva per a la inversió. Hem exposat i defensat les virtuts de Sagunt amb l’objectiu d’atraure empreses que impulsen el nostre desenvolupament socio-econòmic».

Per la seua banda, Teresa Ventura va posar de rellevància el gran projecte empresarial que és Parc Sagunt i que ja ha aconseguit convéncer grans empreses com Mercadona, Importaco o Crown Packaging. Durant l’intervenció, va desglossar els avantatges que oferix el parc empresarial i va avançar algunes de les oportunitats que oferirà Parc Sagunt II als futurs inversors.

Per part de Sagunt, es va donar a conéixer tot el potencial del municipi com són les zones industrials actuals i futures, com Parc Sagunt II o Camí la Mar; les infraestructures de comunicació com són les autopistes, el ferrocarril o el port marítim, una infraestructura de referència al Mediterrani; així com els equips humans, la dinamització de la cultura o les diferents ajudes al desenvolupament empresarial tant locals com autonòmiques, estatals i europees.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here