Barxeta reprén les seues accions contra la construcció d’una abocador al seu terme

0
742
Imatge d'una manifestació anterior conta l'abocador

La manifestació és una contestació a la realització d’un Pla de Participació Ciutadana impulsat per l’empresa com a pas previ obligatori per dur a terme el projecte

La Plataforma en Contra de l’Abocador de Barxeta (PCAB) ha représ les accions en contra de la construcció de la instal·lació de residus al seu terme amb la convocatòria d’una manifestació aquest divendres 26 de juliol com a contestació a que l’empresa promotora de l’abocador haja dut a terme un Pla de Participació Ciutadana.

Des de la Plataforma s’ha volgut posar de manifest la seua disconformitat amb la manera d’actuar de l’empresa promotora de la Planta de Residus, que va presentar el Pla de Participació Ciutadana pocs dies després de la constitució dels nous ajuntaments «amb una clara intenció de fer que es reprenga l’expedient durant els mesos d’estiu». El Pla de Participació Ciutadana és un pas obligatori per a poder dur a terme l’Estudi d’Integració Paisatgística (EIP), un dels requisits que la normativa exigeix per a assolir la Declaració d’Interès Comunitari.

El col·lectiu cívic de Barxeta ha rebutjat la Declaració d’Interès Comunitari del projecte afirmant que «no pot haver interès comunitari en una infraestructura que posa en perill la qualitat dels aqüífers i la biodiversitat del riu Barxeta, el llit del qual està protegit». A més a més denuncien que el Pla de Participació Ciutadana «s’ha fet de forma capciosa i tendenciosa, amb un seguit de qüestions mal definides que de cap manera poden donar una idea ajustada de la percepció que els veïns tenen del terme i de la proposta de la Planta de Residus».

Recorden a més des de la plataforma que per aquest motiu la setmana passada es van presentar 2.204 al·legacions al Pla on acusaven, entre d’altres, de falta de transparència a l’empresa promotora. A més a més d’una altra banda destaquen que fins i tot el Consorci de Residus (COR) s’ha oposat al projecte, així com els ajuntaments més propers de Barxeta, Llocnou d’En Fenollet i el Genovés.

La manifestació ha estat convocada a les 20h en la rodona situada entre Llocnou i Barxeta, camí del Genovès, i s’ha convidat a les associacions de defensa del territori, agrícoles, sindicals, polítiques i ciutadanes en general.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí