Barxeta presenta 2.500 firmes contra l’abocador projectat al seu terme

0
2812
La iniciativa ha rebut el suport de Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva i president del Consorci de Residus

El projecte privat, que estaria ubicat a prop d’un paratge natural, inclou una àrea d’eliminació de residus que ocuparia 128.000 metres quadrats i una vida útil de 30 anys

Un grup de veïns de Barxeta han presentat este matí un total de 2.500 firmes (el poble té 1.607 habitants) en contra de l’abocador projectat al seu terme municipal, impulsat per l’empresa privada Servicios Medioambientales de Valencia, SL.

Les firmes s’han presentat al PROP de Xàtiva i els impulsors de la iniciativa han estat acompanyats per l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà, qui també és president del Consorci de Residus (COR). Cerdà, qui ha mostrat el seu suport a la iniciativa, ha assenyalat que «es tracta d’una iniciativa privada que no forma part del Pla de Gestió de Residus, ni compleix amb els requisits adients i pot afectar greument a l’ecosistema d’aquell paratge natural».

El projecte de l’empresa suposa una àrea d’eliminació de residus que ocuparia 128.000 metres quadrats i tindria una vida útil de 30 anys. La instal·lació estaria ubicada al terme de Barxeta, prop de la localitat veïna de Llocnou d’en Fenollet.

Des de l’Ajuntament de Barxeta s’han mostrat contraris a la instal·lació recordant que la zona està a la vora d’un paratge natural i Ecologistes en Acció denuncia que falta l’estudi d’impacte ambiental previ a la declaració d’interés comunitari. Des de la Conselleria d’Habitatge insisteixen que encara és prompte perquè el projecte s’ha de sotmetre a més informes de viabilitat, tant mediambientals com urbanístics.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here