Bambalina rep el Premi d’Honor de la Mostra Internacional de Titelles en la seua inauguració

0
524
Bambalina MIT
El premi reconeix el treball per materialitzar la MIT

La companyia Bambalina Teatre Practicable ha estat la protagonista absoluta en l’acte d’inauguració de la XXV Mostra Internacional de Titelles de la Vall d’Albaida de hui. La companyia albaidina ha rebut el Premi d’Honor de la MIT i així els seus fundadors, els germans Josep i Jaume Policarpo, han agraït el reconeixement i han descrit la iniciativa de la mostra com “un projecte col·lectiu que nosaltres vam llançar, però al qual es va sumar mota gent”.

En la cita desenvolupada a un rebedor del Palau dels Marquesos d’Albaida el president de la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, ha qualificat la Mostra com “un fenomen social i comarcal fruit de la idiosincràsia de la gent de la Vall que fa que a través de la cultura anem creant identitat comarcal”.

Per la seua part l’alcalde d’Albaida, Juan José Beneyto, ha afirmat sentir-se “molt honrat per tenir una companyia com Bambalina que passeja el nom de la Vall d’Albaida per allà on va”, i ha definit la iniciativa de la MIT com “una forma de donar a conèixer el que podem oferir a la resta del món”.

Per part de la Generalitat ha estat com a representant el director general de Turisme d’Interior, Agustín Grau, qui ha ressaltat el caràcter del festival com una proposta “que reforça le possibilitats turístiques de les zones d’interior”; mentre que Ferran Benavent, de Teatres de la Generalitat Valenciana, ha volgut deixar palès “el ressò de la proposta entre programadors, crítics i companyies de tot l’Estat i la qualitat de la programació preparada”.

Per part de la govern autonòmic va intervenir Agustín Grau, director general de turisme d’interior, qui va ressaltar el caràcter del festival com una proposta “que reforça les possibilitats turístiques de les zones d’interior”; i Ferran Benavent, de Teatres de la Generalitat Valenciana, que va palesar el ressò de la proposta entre programadors, crítics i companyies de tot l’Estat i la qualitat de la programació preparada.

Finalment Vicent Vila, director artísitc de la Mostra, ha recordat les mancances de fa 25 anys quan va començar el festival, però “per culpa de Bambalina, perquè ací sí que hi havia titelles, va començar aquest projecte que novament omplirà amb moltes de les millors propostes d’aquest gènere la Vall d’Albaida durant els pròxims sis dies”.

L’acte inaugural el va tancar la pròpia companyia de titelles interprentant tres ‘sketchs’ del seu darrer muntatge ‘Kraft’ fet amb ninots de paper.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here