Baltasar Garzón assistirà a l’acte d’homenatge a les víctimes del bombardeig de Xàtiva de 1939

0
1149
Baltasar Garzón assistirá a l'acte de Xàtiva

El tradicional homenatge a les més de 350 víctimes entre morts i ferits pel bombardeig de Xàtiva a finals de la Guerra Civil ha donat un salt de qualitat

D’acte marginal a acte institucional amb personalitats destacades. Aquesta ha sigut l’evolució de l’anual homenatge a les víctimes del bombardeig de Xàtiva de 1939 en dos anys, des que es va produir el canvi de govern cap a l’esquerra en la ciutat. Enguany destaca entre les figures l’ex jutge Baltasar Garzón, però també intervindran en l’acte el President de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

L’homenatge compta amb presència institucional des de 2016 quan l’alcalde, el socialista Roger Cerdà, va assistir per primera vegada després del ninguneo al que li va sotmetre l’ex alcalde Alfonso Rus (PP). Amb l’impuls municipal l’acte ha crescut en envergadura i Baltasar Garzón, distingit durant els últims temps com un dels màxims lluitadors per la recuperació de la memóòia històrica a Espanya, serà l’orador principal.

Al costat de les autoritats municipal, provincial i autonòmica, a més de l’orador, també hi haurà una intervenció d’un representant italià, país al que pertanyia l’esquadró aeri de l’Aviació Legionària que va bombardejar l’estació de tren de la ciutat, deixant al voltant de 150 morts i més de 200 ferits entre la població.

La cerimònia tindrà lloc el 12 de febrer, el mateix dia en què es va perpetrar l’atac, davant l’estació del ferrocarril on s’erigeix l’estàtua que recorda a les víctimes de l’atac de finals de la Guerra Civil. En un muntatge més extens que de normal s’instal·larà un peveter amb una flama sobre la font que es situa en la plaça enfront de l’estació, ací assistiran representants polítics de PSPV, EUPV, Compromís i Podem (PP i Ciutadans no assistiran); sindicats CCOO, UGT i CNT; la Universitat de València i Escola Valenciana; a més d’altres entitats de caràcter local i comarcal.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí