Balanç d’EU Xàtiva de mitja legislatura: “el que és nou no ha acabat de nàixer i el que és vell no ha acabat de morir”

0
1081
Miquel Lorente, portaveu de Xàtiva Unida

El primer tinent d’alcalde i portaveu d’Esquerra Unida, Miquel Lorente, afirma que “estem ben orgullosos pel treball fet” en els dos anys de legislatura

El col.lectiu d’EUPV Xàtiva Unida finalitza aquest mes la seua campanya per a explicar la seua tasca a l’equip de govern durant els dos darrers anys. En la meitat de la legislatura, la formació política ha destacat els avanços en les àrees que gestiona en el govern municipal: mobilitat, gestió dels aparcaments públics, i promoció agrícola així com l’inici de projectes de futur per a la promoció econòmica, per a la memòria històrica “i per fer possible que la gent puga participar en els plenaris municipals”.

També Esquerra Unida, des de les seues cinc regidories, expliquen que han impulsat l’inici de processos i fórmules de participació ciutadana que mai s’havien fet a Xàtiva, així com creat un servei d’ajuda al transport d’universitaris i millores en infraestructures educatives. La Casa de les Dones, posada en marxa aquest mateix mes de juny, és una de les promeses electorals, així com la millora en la programació artística del Gran Teatre, que ja compta amb més de 800 “amics del teatre” i una programació que ofereix, tot tipus de música i dansa a més de teatre per a tots els públics.

El coordinador local del col.lectiu Miquel Lorente ha destacat que “estem treballant per superar els projectes ideològics tancats, per a consolidar programes que es fonamenten en le poder de la gent”. Lorente ha dit també què “celebrem dos anys de govern transformador” i que “amb paciència hem superat els pitjors moments i estem superant molts entrebancs” pero en este temps de legislatura “som conscients de que allò que és nou no ha acabat de nàixer i allò que és vell no ha acabat de morir” en referència clara a totes les transformacions que s’han d’emprendre encara per millorar la qualitat de vida en la ciutat.

Membres del col·lectiu han estat durant aquest mes mantenint reunions temàtiques amb el teixit associatiu de Xàtiva “no sols per donar a conéixer aquest treball de dos anys, sinó també per arreplegar les necessitats de futur de cara a l’altra part de legislatura que ara comença”.

El col.lectiu está distribuint també un butlletí informatiu especial en qual de forma gràfica s’arreplega els canvis als que ha contribuït EU en els últims anys de Xàtiva.

També s’ha editat un vídeo que arreplega en imatges els moments que dibuixen l’activitat tant del grup municipal a L’Ajuntament com del col.lectiu local al carrer i amb les habituals assemblees obertes al veinat que de forma trimestral organitzen a la plaça Sant Francesc. Precisament en aquest lloc per a EU Xàtiva Unida, es va tancar la sèrie d’actes amb una trobada amb la ciutadania per a donar a coneixer les vessants més humanes de regidores i regidors.

El proper dijous, EUPV Xàtiva Unida celebra una assemblea a la seua seu en la qual es farà un balanç de les activitats realitzades i es prepararà l’encontre anual de l’afiliació i simpatitzants que enguany se celebra al CCX de Xàtiva el dissabte 22 i en el qual es planificaran tasques del col·lectiu per al nou curs polític.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here