Baixa un 2’5% l’índex de criminalitat a Gandia durant el tercer trimestre de l’any

0
1028
Un dels moments de la roda de premsa.

La vicealcaldessa, Lorena Milvaques; la regidora de Seguretat Ciutadana, Àngels Pérez; i el Cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes abordats ahir a la reunió de la Junta de Seguretat Local, en la qual hi van estar presents l’alcaldessa, Diana Morant; la vicealcaldessa, el subdelegat de Govern, José Vicente Herrera; el Comissari cap de la Policia Nacional, Ángel Alcázar; i altres membres representants dels diferents cossos i forces de seguretat de l’estat, entre ells, membres la Guàrdia Civil i un representant de la unitat operativa de la policia autonòmica.

En primer lloc, s’hi va donar compte dels protocols acordats entre les diferents forces de seguretat, arrel de les recomanacions fetes per l’Agència Valenciana de Seguretat i resposta a les emergències. Aquests protocols se van decidir a fi de millorar la resposta policial davant de situacions d’emergència (antiterrorista) i per aconseguir més seguretat per a la ciutadania.

“Vull destacar que totes i tots hi vam manifestar la bona relació i col·laboració existent entre la policia local amb la resta de forces, tant amb la guàrdia civil a l’hora de preparar els dispositius de control de trànsit, alcoholèmia i de substàncies estupefaents com amb la policia nacional amb tot allò relacionat amb la seguretat ciutadana. El Comissari va fer una valoració molt positiva de l’organització i planificació durant l’estiu on, malgrat l’augment de la població en la ciutat i platja, no s’havien produït situacions de gravetat. També va valorar molt positivament les reunions tècniques de entre policia local i policia nacional que se fan setmanalment i que en ocasions el contacte és diari per raons d’organització i és el que fa que els dispositius siguen més eficients i eficaços en les seues actuacions”.

Tota aquesta tasca de prevenció ha donat els seus fruits, segons Pérez, ja que durant el tercer trimestre de l’any, els mesos d’estiu, l’índex de criminalitat ha baixat un 2% respecte a les dades del mateix període de l’any passat. “És una molt bona notícia”. També ens va informar que els robatoris a les vivendes havia baixat un 14,3%, així com els robatoris amb força als establiments que també havien baixat un 6,5%. “I sobre este tema també va explicar que s’estava treballant a diari amb els comerços en un pla operatiu anomenat “comercio seguro” i que està tenint molt bons resultats. Per això, voldria agrair la tasca que fan els agents que estan al carrer día a dia perquè gràcies al seu bon fer , tenim aquestes dades amb les que podem afirmar que Gandia és una ciutat segura per a viure”.

Violència de gènere

A la reunió de la Junta de Seguretat Local també s’hi va fer un seguiment del protocol local de violència de gènere. Un punt que es va decidir incorporar en tots els ordres del dia de les Juntes de Seguretat Local. Es va informar de la incorporació al protocol del Jutge Degà de Violència de Gènere, Anotio Hela, i s’ha creat un pont de coordinació amb el Departament d’Igualtat a travñes de les psicòlogues de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD).

També es va informar de la reunió amb la Direcció General de Reformes Democràtiques per a la coordinació de dispositius i protocols o la creació de plataformes on line de dades. Finalment, Milvaques va demanar al Subdelegat del Govern que continuen augmentant els cursos i xarrades sobre prevenció i detecció de la violència masclista, com les que realitza la Policia Nacional (més de 2.100 l’any passat) als centres educatius i el departament d’Igualtat mateix.

“El País Valencià és la segon comunitat autònoma amb més casos de violència de gènere (4.067), només per darrere d’Andalusia (6.913). 68 dones han estat assassinades durant 2017 a l’estat espanyol. A la nostra ciutat vam tindre un cas, malauradament, al febrer passat. Tot i que no va ser un cas propi, sinó de Sueca, de la seua partida judicial. Però les dades són molt preocupants i cal actuar de forma contundent i coordinada, des de totes les vessants contra el terrorisme masclista”.
Dispositiu especial de Seguretat i Trànsit Nadal i Reis

Per al seua banda, Intendent en Cap de la Policia Local va informar de l’inici del dispositiu especial de Seguretat i Transit de Nadal i Reis el primer cap de setmana de desembre fins al 7 de gener. “S’augmentarà la presència de la Policia Local i Nacional a peu, tant al centre, com a les zones comercials de l’extraradi. El trànsit també patirà restriccions de seguretat els dies i a les zones de major moviment de persones”, complint així el protocol de seguretat imposat pel Ministeri de l’Interior.

Finalment, Cuesta ha fet una crida a la ciutadania i als llauradors/es en particular, perquè no deixen de denunciar els robatoris de cítrics. “Hi ha una manca de denúncies que ens impedeix que molt de gènere furtat es puga imputar”. I ha recordat l’ús de la guia “data” per al transport i la recollida de cítrics.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí