Avís a Sueca i Paiporta: PSPV i Compromís expulsaran els regidors que desbanquen governs de socis del Botànic

0
792
Dimas Vázquez, alcaldable del PSPV a Sueca

En la capital de la Ribera Baixa un pacte entre PSPV, PP i Ciutadans amenaça un govern de Compromís, i a la localitat de l’Horta Sud el PP ha insinuat un suport al PSPV per apartar a Compromís

PSPV i Compromís han emés un comunicat conjunt advertint als seus regidors que si en alguna localitat es recolzen en partits de la dreta “per acció o omissió” per a desbancar a un membre del pacte del Botànic que haja guanyat les eleccions locals, seran expulsats.

El comunicat s’ha emés després d’interferir la situació de Sueca en les converses a la ciutat de València. I és que en la capital de la Ribera Baixa el PSPV apunta a un pacte amb PP i Ciutadans per a desbancar a la guanyadora, l’actual alcaldessa Raquel Tamarit, de Compromís.

La subcomissió bilateral entre PSPV i Compromís sobre els pactes locals, reunida aquesta vesprada a València ha acordat instar que tots els representants dels dos partits repliquen governs com el del pacte del Botànic en els seus municipis.

D’aquesta manera expliquen que “en el cas que en algun municipi la candidatura de PSPV-PSOE o Compromís reba per acció (amb un pacte signat) o per omissió (amb els vots de la dreta) l’alcaldia, les dues formacions polítiques es comprometen a iniciar expedients sancionadors d’expulsió als seus regidors que hagen participat en aquesta acció”.

L’acord va més allà i també ha amenaçat amb expulsions contra els regidors que amb el seu vot favorable a formacions de la dreta propicien alcaldies d’aquests partits de dretes, impedint una alcaldia del PSPV o Compromís. Aquesta seria una situació similar a la de Paiporta, on va guanyar el PP, però un pacte entre Compromís i PSPV donaria la alcaldia a la nacionalista Isabel Martín, pacte que encara no ha forjat i l’alcaldable del PP, Vicente Ibor, ha arribat a realitzar una picada d’ullet als socialistes per a arribar a un acord.

En esta situació també es troben localitats com l’Alcúdia de Crespins o Quatretonda on el no enteniment entre els partits d’esquerra estan dificultant

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here