Avança a bon ritme la rehabilitació de l’antic Pont de Ferro de Vilamarxant

0
1347
Vilamarxant
Pont de Ferro de Vilamarxant.

L’ajuntament de Vilamarxant ha anunciat que l’antic Pont de Ferro del terme municipal continua experimentant millores després dels treballs de rehabilitació que s’estan duent a terme per la Regidoria de Turisme «i que el convertirà en un punt turístic de gran importància perquè unirà diferents localitats del Camp de Túria entre si i amb el Parc Natural del Túria».

Després de les últimes jornades ja s’ha eliminat la pintura del pont que estava solta a excepció d’una zona específica en la qual és necessària una màquina de grans dimensions per a actuar en la part inferior de l’estructura, segons apunten fonts municipals. La próxima setmana està previst que s’instal·le la plataforma cicle-peatonal del pont construït en el segle XIX perquè puga ser transitable.

En este sòl es marcaran les vies del tren perquè els visitants sàpien per on transcorrien quan esta línia de Renfe que unia Llíria i València permetia el transport de mercaderies i de ciutadans. La plataforma cicle-peatonal estarà feta de tramex que permetrà que no s’emmagatzeme l’aigua i, a més, es puga veure el que hi ha davall. També hi haurà una vorera perquè els animals puguen moure’s i les persones amb vertigen no tinguen problemes per a creuar el pont, informen des del consistori.

En paraules de Xavier Jorge, regidor de Turisme, “l’objectiu d’esta restauració és convertir al Pont de Ferro en un baluard del turisme sostenible, natural i esportiu tant en l’àmbit local com comarcal, ja que es convertirà en un punt de trobada de visitants, turistes i veïns de Vilamarxant”.

“Amb estos treballs, que s’han pogut realitzar gràcies a una subvenció concedida per Turisme Comunitat Valenciana per valor de 40.000 euros, es podrà travessar el riu per a enllaçar amb la zona de la Rodana i el poble de Vilamarxant”, ha acabat el regidor.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here