L’Autoritat Portuària de València aprova el conveni amb Sagunt d’integrar el port a la ciutat

0
1407
Imatge de la reunió de l'APV celebrada a Gandia.

L’alcalde Quico Fernàndez ha qualificat este conveni com un dels grans canvis del segle XXI per a Sagunt

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de València (APV), reunit este divendres a Gandia, ha aprovat el conveni amb l’Ajuntament de Sagunt per a la integració urbana de la zona nord del port marítim i la rehabilitació del pantalà.

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, que és membre del Consell d’Administració de la APV, ha mostrat la seua satisfacció per l’aprovació del conveni per part de l’APV i assegura que canviarà totalment la façana marítima de Sagunt. En este sentit ha qualificat l’aprovació del conveni com “una de les grans oportunitats i un dels grans canvis, dels més importants del segle XXI per a la nostra ciutat, per al desenvolupament turístic, del patrimoni i l’oferta cultural”. L’alcalde ha destacat que “es crearà una zona molt extensa en la zona nord del moll per a passejar, per a córrer, per a tota la gent, amb una inversió prevista de més de 5 milions d’euros, que majoritàriament anirà dedicada a rehabilitar el pantalà”.

També ha assenyalat la dificultat que ha suposat tancar un conveni que implica canvis i inversions tan importants per a la ciutat però assegura que “ja és una realitat i només queda el tràmit del Ple”. Quico Fernández ha conclòs que el pròxim 29 de març se celebrarà una sessió del Consell d’Administració de la APV per a poder avançar aspectes importants del projecte.

En el conveni aprovat per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament de Sagunt al juliol de 2018, contemplava la rehabilitació del pantalà, destinar la zona nord del port al lliure accés de la ciutadania, així com regenerar la zona sud confinada entre la marjal i el port, mitjançant la restauració paisatgística del front litoral de la Marjal dels Moros, amb la creació d’un parc arqueològic a l’aire lliure i un centre d’interpretació del port romà de Sagunt, en el qual es posen en valor les troballes arqueològiques d’interès trobades en la zona. Amb la signatura d’este conveni la APV s’ha compromés a assumir totes estes actuacions de rehabilitació i regeneració.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Comencen a Sagunt les obres de condicionament i repavimentació dels carrers Dos de Maig i Mariano Mestre

Per la seua banda, l’Ajuntament de Sagunt es va comprometre a assumir la gestió integral del pantalà una vegada rehabilitat per l’APV, garantint que tinga un ús i estat adequat. També es va comprometre a garantir les degudes condicions d’accés i permanència i el manteniment de tota la instal·lació, a excepció de l’estructura, amb un límit anual de 30.000 euros.

Respecte als accessos i connexions del port, el consistori assumirà el compromís d’agilitar els tràmits per a la construcció dels nous accessos terrestres previstos al sud del port, que consisteixen en un accés viari i un de ferroviari, així com els relatius al pantalà i la zona nord.​

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here