Augmenten a Ontinyent un 35% els beneficiaris de les bonificacions a vehicles híbrids i elèctrics

0
1150
Joan Sanchis, regidor d'Hisenda d'Ontinyent

Ciudadanos proposa que els vehicles lliures d’emissions tampoc paguen l’aparcament en la zona blava a Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent ha augmentat la xifra de titulars beneficiaris de les ajudes que el consistori atorga als vehicles híbrids i elèctrics. En concret, el consistori bonifica al 50% de l’impost de tracció mecànica a tots aquells veïns i veïnes amb vehicles híbrids i el 75% d’aquest en el cas de cotxes i motos elèctriques, unes ajudes a les que en 2017 han pogut accedir els titulars de 70 automòbils híbrids i 7 cotxes i 2 motos elèctriques, un 35,4% més que en 2016.

El regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, destacava l’interès de “no sols aprofitar les ordenances fiscals com a instrument de promoció econòmica amb bonificacions com les que atorguem a les contractacions indefinides, sinó que també les podem aprofitar per a potenciar una mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient”, assenyalava.

Des de la regidoria de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, declarava que “encara hi ha pocs automòbils d’aquest tipus respecte del total, però amb aquestes bonificacions pretenem que cada vegada la ciutadania s’anime més a adquirir un mitjà de transport que redueix les emissions de gasos contaminants i que a més les permetrà un estalvi econòmic” explicava.

Cs proposa aparcament gratuït

Des del grup Ciudadanos d’Ontinyent el seu portaveu Juan Revert ha presentat una moció perquè este mateix tipus de vehicles no paguen la zona blau del municipi. Revert ha explicat que “esta proposta ja es va presentar al novembre de 2016 com a aportació a les ordenances de 2017 pel nostre representant en el Comité Econòmic i Social, CES, on va obtindre un suport unànime».

“Ara la presentem en forma de moció i esperem que tinga el suport del govern municipal ja que l’objectiu d’aquesta moció no és altre que accelerar la tendencia de canvi dels consumidors cap a vehicles lliures d’emissions i garantisquen un futur sostenible amb el medi ambient”, explica Revert. Des de Cs es proposa així que aquells vehicles lliures d’emissions «estiguen exempts de pagar qualsevol tipus de zona blava o zona de residents de què disponse l’Ajuntament sempre respectant els criteris de mobilitat establits com no estacionar més de dos hores en el mateix lloc”

Així, ha assenyalat Revert, “els vehicles elèctrics podran aparcar gratuïtament ja que ni contaminen ni generen pràcticament soroll acústic. “A més, els possibles compradors veuran un avantatge més a l’hora de decidir-se entre un vehicle convencional o un cotxe respectuós amb el medi ambient”. Conclouen proposant des de la formació taronja que, una vegada aprovada la moció, “s’inicie una campanya per a informar de la posada en marxa d’aquesta proposta a la població”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí