Ataquen el mural de la igualtat a Gandia pintant esvàstiques nazis sobre activistes feministes


0
665
Imatge de l'atac amb pintades al mural de la igualtat de Gandia.

L’Ajuntament de Gandia ha condemnat l’agressió i ha anunciat que el mural serà reparat

El mural de la igualtat que reivindica la lluita feminista a Gandia amb imatges d’activistes ha sigut atacat a tres dies de la celebració del 8 de març. Les cares de María Zambrano, Simone de Beavoir i Violeta Parra han aparegut amb esvàstiques incrustades dins del símbol femení pintades en els seus fronts, apuntant a l’al·legoria de ‘feminazis’ que utilitzen els detractors de la lluita de la dona. A més també s’ha pintat l’insult «puta femin».

Davant aquests fets l’Ajuntament de Gandia ha condemnat l’agressió afirmant que el govern local «no farà ni un pas arrere i continuaran amb accions que reivindiquen la igualtat i els drets humans». A més han anunciat que els danys produïts seran reparats.

La regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro Blasco, ha manifestat que «es tracta d’un atac directe cap a les dones i cap a les seues reivindicacions». Per la seuga banda Nahuel González, regidor de Cultura, assegura que «des del departament de Cultura continuarem fent murals reivindicatius… Amb més força que mai després dels atacs”. L’atac també ha sigut condemnat per les formacions polítiques del govern municipal com són PSPV i Compromís.

No és el primer atac que pateix aquest mural ja que l’any passat va haver-hi una agressió anàloga, quan es va pintar una altra esvàstica dins del símbol femení en el mateix lloc.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here