L’assemblea de CCOO-PV tèxtil celebrada a Ontinyent acorda secundar la vaga del sector el 19 de juliol

0
2069
Imatge de l'assemblea celebrada a Ontinyent

El sindicat reacciona d’esta manera després de considerar que la patronal del tèxtil no haja respectat l’acord de mínims salarials acordat pels agents socials

L’assemblea de la indústira del tèxtil celebrada per CCOO a Ontinyent s’ha pronunciat per unanimitat a favor de convocar la vaga en el sector a tot Espanya per al pròxim 19 de juliol.

Des del sindicat es destaca que quan han passat poques hores de la signatura de l’acord de negociació col·lectiva entre CEOE, UGT i CCOO, ha sigut la patronal de tèxtil la primera en no respectar les regles del joc acordades. Així s’afirma que, com es venia anunciant abans de la recent signatura, «si no hi ha acord hi haurà conflicte”.

Des del sindicat afirmen que «és l’hora d’aplicar l’acordat i per tant CCOO, encara que siga en solitari, defensarà l’acordat. CCOO no subscriurà un conveni de la rellevància del tèxtil, que no continga un salari mínim de 14.000 euros i passa a l’ofensiva convocant vaga en el sector del tèxtil en tota Espanya per al pròxim 19 de juliol».

D’esta forma els valencians se sumen a la vaga sobre la que ja es van pronunciar a Galícia o Catalunya, per al pròxim 19 de juliol. «Malgrat haver existit una proposta raonable d’acord, ha sigut la negativa de la patronal del sector de tenir fixat un salari mínim de 14.000 euros/any, la que ha trencat les relacions entre CCOO i la patronal», expliquen des del sindicat.

CCOO d’indústria ha sigut rotunda en l’assemblea, Carmen Expósito ho trasllade així a la patronal en la ultima reunió i Javier Galarza ha aprofitat l’assemblea per a fer la crida: “no va a ser CCOO d’indústria qui vulnere l’acord del AENC, ni a devaluar allò que tant ens ha costat aconseguir” , han afirmat tots dos.

CCOO d’indústria “exigeix”, que es respecten les regles acordades. La recuperació de l’economia, la competitivitat, la productivitat, i el valor afegit dels béns produïts no passen per la contenció salarial, i de la retallada de drets aqueix model pertany al passat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí