“Assassines”, “esteu inoculant verí”: les infermeres es queixen d’insults de negacionistes a Xàtiva per vacunar a xiquets contra la Covid

0
1694
Vacunació d'un menor en un centre escolar.

El Col·legi d’Infermeria de València condemna els insults i agressions verbals abocades contra infermeres per fer el seu treball de vacunació

El Col·legi d’Infermeria de València condemna els insults que estan patint infermeres i infermers en les xarxes socials pel seu treball de vacunació a la població contra la pandèmia de Covid-19. Es tracta d’uns atacs verbals que s’han difós especialment a través de les xarxes Instagram, WhatsApp i Facebook, «sense fonament que constitueixen serioses falsedats i contra els quals els serveis jurídics col·legials estudien ja accions legals», adverteixen des del col·legi.

L’últim episodi l’ha protagonitzat una persona ‘antivacunes’ que ha pujat en diverses xarxes socials la fotografia de tres infermeres i una metgessa en la qual els acusa de ser “assassines» i d’estar «inoculant verí” en un col·legi de Xàtiva.

Per això, el Col·legi Oficial d’Infermeria de València ha manifesta el seu absolut rebuig «a la difusió de mentides i faules» per part de persones que utilitzen les xarxes socials intentant desprestigiar la professionalitat de les infermeres. Assenyalen que es tracta de difamacions mitjançant la divulgació d’informació errònia, «amb l’única fi d’enterbolir la bona imatge de la Infermeria i la seua labor professional quotidiana durant el transcurs de la pandèmia Covid-19, tant en les atencions clíniques com, especialment, en el procés de vacunació.

«Es tracta d’agressions verbals sense més objectiu que sembrar la por i el desconcert entre la població i sense cap mena de dada o prova que avale aquests comentaris, com la falsedat que les infermeres eren els qui decidien el llistat de persones que s’immunitza cada dia», assenyalen. Afirmen així que es tracta de «injúries infundades que manquen de qualsevol base real com avalen les autoritats sanitàries que les desmenteixen completament».

Fonts del Col·legi d’Infermeria de València recorden que resulta «insultant» que professionals que es dediquen a atendre i immunitzar a la població per a evitar els contagis siguen qüestionades per persones que «aplaquen la seua ira i la seua frustració sense cap mena de consideració». Actes que «suposen una agressió contra la professional que els pateix, però també es considera un atemptat contra la Infermeria en el seu conjunt». Per això, l’entitat col·legial afirma que no consentirà aquests atacs «que desinformen a la població, que menteixen i generen desconcert general».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí