ASECAM celebra la Trobada Empresarial del Camp de Morvedre marcada per la incertidumbre econòmica de la COVID-19

0
1773
Imatge de les personalitats que van intervindre en la jornada de Sagunt.

L’acte es va haver de fer per primera vegada de manera telemàtica per la situació de la pandèmia sanitària

L’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), va realitzar dimarts a Sagunt la seua Trobada Empresarial d’enguany que, a causa de les restriccions sanitàries imposades a causa de la crisi de la COVID-19 es va realitzar amb un format nou ja que, en haver-se reduït l’aforament, les ponències van poder seguir-se de manera telemàtica a través de la pàgina de Facebook de l’entitat.

L’acte va estar presidit per la presidenta de l’associació empresarial de la comarca, Cristina Plumed, qui va ser l’encarregada de realitzar l’obertura de la jornada al costat del president de la Diputació de València, Toni Gaspar. Aquesta edició de la trobada, a més, va comptar amb l’assistència dels alcaldes de Sagunt i de Canet d’en Berenguer, Darío Moreno i Pere Antoni, del president de la Mancomunitat de les Valls, Toni Sanfrancisco, de regidors de la corporació municipal saguntina així com de representants de l’administració autonòmica.
«En moments convulsos i per a poder enfrontar aquesta crisi és fonamental estar units, entre els empresaris, amb l’administració i amb els agents socials. És una cosa de la qual hem parlat en innombrables ocasions, el fonamental de la col·laboració públic-privada i el diàleg social. Només junts i entenent totes les sensibilitats podrem eixir d’aquesta», va assegurar la representant de ASECAM.

De la mateixa manera, Plumed, va apuntar: «Sens dubte estem en un moment únic d’incertesa, però també d’oportunitats, totes les grans crisis porten grans oportunitats, això sí hem d’estar preparats i com s’ha repetit en molts de les nostres trobades, la transformació dels nostres negocis és fonamental i sobretot la digital».

Per part seua, el president de la Diputació de València va asseverar que «en tot aquest temps que porte en el món de la política, he vist créixer a aquesta associació i he vist la manera que tenen de treballar, alguna cosa que ha aconseguit unir a tots, que ens asseguem al voltant d’una taula i arribem a acords. Ara, el coronavirus ha precipitat els canvis en les empreses i en les institucions; vivim en un temps en el qual les persones han d’estar el primer. Només amb la col·laboració públic-privada serem capaces d’afrontar aquest nou temps que ens ha tocat viure».

Posteriorment es van dur a terme les diverses taules redones que componien el programa de la Trobada Empresarial així com una conferència sobre Noves tecnologies impartida per l’analista econòmic i especialista en transformació digital, Marc Vidal. Així doncs, la Mesa Laboral titulada Nous reptes laborals va comptar amb la participació d’Amparo Bru, advocada laboralista, Arturo Cerveró, director de Relacions Laborals de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Elvira Ródenas, directora general de Treball, Benestar i Seguretat Laboral i Directora del Invassat i Mª Ángeles Capilla, presidenta de la Comissió de RRLL de ASECAM.

La Mesa de Turisme sobre Nous escenaris, Reinvenció del turisme va comptar amb la presència d’Eva Blasco, presidenta de CEV València, Joaquín Aragonés, representant de ASECAM en la Comissió d’Hostaleria, Santiago Hernández, representant de ASECAM en la Comissió del Sector Hoteler i María Albaicín Tudela, presidenta de la Comissió de Turisme de ASECAM mentre que la Mesa d’Indústria-Infraestructures va versar sobre Noves necessitats en la indústria amb Vicente Lafuente, president de la Comissió d’Indústria de la CEV i president de FEMEVAL, Manuel Guerra, subdirector i Adjunt a la Presidència de l’Autoritat Portuària de València (APV), Empar Martínez, directora general d’Indústria, Energia i Mines i Héctor López, president de la Comissió d’Indústria de ASECAM.

El president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, va ser l’encarregat d’iniciar la clausura d’aquest esdeveniment. El representant empresarial va afirmar que «des de la CEV sempre hem defensat el diàleg social i, en aquests moments és imprescindible la unitat d’acció». Navarro, a més, va demanar a les institucions «certitud per a atraure noves inversions i empreses al nostre territori, alguna cosa que és fonamental per al Camp de Morvedre, que gaudeix d’una localització estratègica privilegiada».

Per part seua, l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va apuntar que «és important conjuminar esforços públic-privats per a garantir el creixement, el progrés, el benestar, la qualitat de vida i l’avanç de la ciutat i de tota la comarca». El president de la corporació municipal saguntina va afegir: «La crisi del covid-19 ha suposat un xoc amb la realitat que ens ha forçat a un procés d’adaptació, flexibilització i aprenentatge a assumptes que eren una mica reticents, i les administracions públiques no ens podem quedar arrere».

La secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró, va ser l’encarregada de posar punt final a aquesta jornada. «El coronavirus ha posat en relleu els nostres punts forts i també els febles. Hem de continuar ampliant la nostra política industrial i d’acompanyament a les pimes, minimitzar les nostres febleses i potenciar les nostres fortaleses, posar el focus en el suport al sector productiu valencià per a millorar la productivitat de la nostra economia», va asseverar la representant de l’administració autonòmica.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí