Arxivada la querella de lesa humanitat contra l’esquadró feixista que va bombardejar l’estació de tren de Xàtiva en 1939

0
2296
Imatge del bombardeig de Xàtiva del 12 de febrer de 1939

La jutgessa afirma que no cal perseguir els fets que van provocar 145 morts i més de 200 ferits perquè no estava incorporat el dret internacional

Just quan s’han complit 81 anys del bombardeig de Xàtiva del 12 de febrer de 1939 que va provocar 145 morts i més de 200 ferits entre soldats i civils, s’ha arxivat la querella de lesa humanitat que va impulsar l’ajuntament de la ciutat contra els responsables de la massacre.

La titular del Jutjat d’Instrucció n.3 de Xàtiva, María José Rausell, ha comunicat aquest arxiu argumentant que en 1939 el dret internacional no estava incorporat a l’ordenament jurídic espanyol. Així apunta que «no cal realitzar una interpretació del ‘context’ de manera que s’extraga d’això la perseguibilitat dels fets sobre la base del Dret Penal Internacional Consuetudinari».

La querella presentada per l’Ajuntament de Xàtiva es dirigia contra els 32 integrants del 8é Stomo di Bombardamento Veloci Falche delle Baleari, així com el cap de la unitat i els altres gestors, assenyalant com a últim responsable al Ministeri de Defensa Italià.

La querella apuntava que l’esquadró de cinc avions va bombardejar l’estació quan hi havia un tren de retorn del front que havia parat per a fer escala, i al costat d’aquest un tren hospital. Així es van soltar 20 bombes de 250 kg matant no solament als soldats sinó també a ferits, veïns civils de la zona i xiquets.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí