Arriba l’Estiu al Museu Arqueològic de Gandia

0
205
Gandia
Un dels moments de la roda de premsa.

La regidora de Gestió responsable del territori i Patrimoni, Alícia Izquierdo, juntament l’arqueòleg municipal, Joan Negre, han presentat tot un seguit d’activitats per a l’estiu que ha preparat el Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) orientades a tots els públics, amb la intenció d’acostar el patrimoni arqueològic de la nostra comarca a tota la ciutadania.

“Si fa uns dies coneixíem la nostra oferta de visites al patrimoni arqueològic dins el programa Platja Natura, amb eixides tots els dimarts i dijous de juliol des de la platja fins a la Cova del Parpalló o amb quatre excursions programades al castell de Bairén, ara és l’hora del nostre patrimoni museïtzat. Així, les propostes han sigut dissenyades per oferir una alternativa d’oci cultural complementària a altres ofertes dissenyades des de la nostra ciutat, tant per al veïnat com per a tota aquella gent que ens visita durant aquests mesos”, ha assegurat Izquierdo.

D’aquesta manera, durant els mesos de juliol i agost s’està duent a terme la campanya l’Estiu al MAGa, una iniciativa que pretén acostar a un públic familiar el món de l’arqueologia i la prehistòria de la comarca a través de visites a preu reduït. “La gent podrà conèixer els nostres més destacats jaciments, referents a nivell mundial, com la cova de Bolomor o la del Parpalló, de la mà d’una arqueòloga que els explicarà tots els detalls. I al mateix temps, la xicalla podrà gaudir de tallers didàctics destinats a conèixer com vivien, com s’abillaven o com preparaven les seues ferramentes una família caçadora-recol·lectora fa 20.000 anys”. Negre ha informat que les visites es realitzaran els divendres de vesprada, de 18 a 19.30 h, i els dissabtes de matí, de 10.30 a 12 h.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Dos nuevos positivos por coronavirus en Gandia tras seis semanas sin contagios

Com a complement d’aquesta activitat, i aprofitant les hores amb menys impacte de la calor, aquest estiu tornen les Visites nocturnes al MAGa. Una activitat que convida, tots els divendres de juliol i agost, a vindre a conèixer el museu arqueològic de la mà d’especialistes en tots els continguts de l’espai, des de la més remota prehistòria fins les primeres societats agrícoles i ramaderes. Aquestes visites, que es realitzaran entre les 20 i les 21 h, són una perfecta manera d’acabar la vesprada just abans d’eixir a sopar a la fresca.

Finalment, torna de nou, i per cinquena vegada, l’exitosa proposta d’Una nit al museu. Es tracta d’una activitat destinada al públic més jove, d’entre 9 i 12 anys, que podrà conèixer el museu i divertir-se amb les diferents activitats que li tenim preparades: una visita guiada, seguida d’una gimcana, sopar, pel·lícula i dormir a la pròpia sala del museu. Serà l’activitat amb què es despediran de l’estiu i les vacances de la xicalla, el dissabte dia 7 de setembre, des de les 19 fins a les 9 h del diumenge.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here