Arrelats Folk Xàtiva tanca amb Mayalde la seua edició de 2017

0
1415
Imatge de l'actuació de l'Arrelats Folk

Enguany ha participat públic provinent de poblacions com València, Alacant, Bocairent, Ontinyent, Albal, Gandia, Sueca i d’altres

L’Escola de Danses de Xàtiva, a través de la seva Comissió organitzadora d’Arrelats Folk Xàtiva, s’ha felicitat per la «extraordinària acollida» que ha tingut la setena edició de la mostra. Arrelats va acabar el passat dissabte 21 d’octubre amb el concert del grup de música folk salmantí Mayalde, que va posar en peu en repetides ocasions el nombrós públic assistent.

El grup de Salamanca va interpretar, al llarg de les dues hores de concert, músiques i sons tradicionals evolucionats i fusionats, fent música amb objectes quotidians que utilitzaven els avantpassats, com ara plats, culleres, perols, pots, taules, etc, la qual cosa va donar una major originalitat a la posada en escena. A més, el concert va estar en tot moment guiat pel líder de la formació, Eusebio Mayalde, pare de la familia Mayalde composada per ell mateix, per la seva dona i els seus fills.

Arrelats Folk Xàtiva ha comptat enguany també amb la participació del grup de Palència El Naán, que va deleitar igualment els assistents al seu concert del divendres 20 d’octubre. En aquest concert l’Escola de Danses de Xàtiva va descobrir per a la ciutat «un nou espai de gran potencial per a la realització d’actes culturals, musicals i festius», com és el carrer Ànimes, on encara no s’havien celebrat actes d’aquest estil i que fou, en paraules dels regidors locals que hi estaven presents “un lloc entranyable i estèticament meravellós” per a realitzar propostes com aquesta d’Arrelats.

D’altra banda, tot el dissabte 21 fou dedicat als més menuts amb la proposta Menuts Arrelats, que va aportar enguany nombrosos jocs de fusta de gran tamany, així com l’actuació central del grup valencià El Ball de Sant Vito, amb la seva obra de titelles “La terra dels babaus”.

El balanç de la setena edició Arrelats Folk Xàtiva «no pot ser més satisfactori, tant per al qualitat dels actes programats com per la seva repercusió», donat que ha participat enguany públic provinent de poblacions com València, Alacant, Bocairent, Ontinyent, Albal, Gandia, Sueca i d’altres, confirmant així que Arrelats Folk Xàtiva és també una proposta que treballa l’Escola de Danses per tal d’aconseguir una major projecció turística de la ciutat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí