Arranca Expojove en clau ecològica i sostenible

0
527

Hui ha obert les seues portes a la Fira València, una nova edició d’Expojove, l’atre gran esdevenidment de les festes de Nadal a la capital del Túria. El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament, Pere Fuset, acompanyat de les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i altres membres de la corporació municipal, com Sergi Campillo, Pilar Bernabé, Maite Ibáñez, Aarón Cano, Amparo Pico o Santiago Ballester, ha inaugurat una nova edició de la fira de la infància i la joventut per excel·lència, que enguany es celebra sota el lema ECO!.

Les històries de la mar del Capità Pirata i la música de Dani Miquel han marcat l’inici d’esta nova edició d’Expojove, una fira tradicional del programa de Nadal a València. La conscienciació al voltant de l’emergència climàtica, l’ecologia i la conservació del medi ambient són els continguts sota els quals es celebra enguany esta trobada “dirigida a xiquets i xiquetes de 0 a 100 anys”, com ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. “Expojove és una cita anual per a la infància i la joventut, encara que també volem que disfrute tota la familia”, ha explicat Fuset, qui ha afegit que “volem que siga una experiència divertida a més de didàctica perquè la lliçó que hui aprenen ací els xiquets i xiquetes demà ho van a transmetre a casa i a l’escola”.

Un any més, Fira València és l’escenari d’esta trobada nadalenca. Expojove ocupa 50.000 metres quadrats bruts de superfície dels pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord de Fira València. Participen entitats i associacions vinculades a la ciutat a més d’institucions com ara les regidories de Cultura Festiva, Joventut, Benestar Animal, Policia Local, Gestió Sostenible de Residus Urbans, Devesa-Albufera i Protecció Civil, a banda del servici municipal d’Emergència Climàtica i Transició Energètica. També estaran presents un any més organismes autònoms i fundacions i empreses municipals com ara Junta Central Fallera, l’EMT, la Fundació Esportiva Municipal i l’OAM de Parcs i Jardins. A més de la Diputació de València, la Direcció General d’Infància i Adolescència, l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE), COMIL València i Castelló, la televisió pública À Punt, la Fundació Trinidad Alfonso i el València Basket, el València Club de Futbol i el Levante Unión Deportiva, entre altres.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  València destina 47.500 euros a la conservación del Tancat de la Pipa de la Albufera

S’han organitzat concerts com els de hui de Dani Miquel i els Ma Me Mi Mo Músics, a qui seguiran Skargots, Trobadorets, Marcel el Marcià, Nanets Band Rock i els Pop’s Corn; i espectacles de teatre de la mà de Pluff!, Gota a Gota, Una finestra al circ!, Fem i desfem o Charlie i la Fàbrica de Reciclatge. També hi ha preparades tot un seguit d’activitats com ara ‘Els Recicloperats’, ‘Lo Carrofil’, ‘El Laberint’ o ‘Puck Cinema Caravana’. Una programació que es completa amb els tradicionals circuits d’aventura, activitats esportives i moltes altres propostes lúdiques. Tot sota la marca ECO! amb la qual es preten difondre la necessitat de preservar el medi ambient i tindre cura del nostre entorn. El cartell de l’edició d’enguany, dissenyat per González Piris, és una crida a implicar-se per salvar el planeta. De fet, els protagonistes  de l’obra, R1, R2 i R3, són tres personatges amb superpoders que transmeten a través de les seues ulleres: reducció, reutilització i reciclatge. Simbolitzen les noves generacions que poden crear les ferramentes del futur per a cuidar el medi ambient perquè “els xiquets i xiquetes són els principals guardians i defensors del planeta”, ha valorat Fuset.

Expojove estarà obert en l’horari habitual fins el dia 4 de gener, des de les 11 del matí fins les 8 de la vesprada. El dia 31 l’horari serà de 10 a 14 hores i el dia 1 de gener, de 16 a 21 hores. El regidor Pere Fuset ha recordat que l’entrada és gratuïta per als visitants de 0 a 4 anys i persones amb discapacitat acreditada. Per a la resta de visitants les entrades oscil·len entre l’euro per a majors de 65 anys i els cinc euros de l’entrada normal, amb descomptes per als dies 31 i 1, per a titulars de Carnet Jove, per a famílies nombroses i monoparentals i per a grups de més de 15 persones. A més, els grups de comissions falleres han de comunicar a JCF la sol·licitud d’accés.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Contelles critica que ni Diputación ni Conselleria den explicaciones sobre el Hospital General tras el informe de la Sindicatura

 

Les xarxes socials també tenen un protagonisme especial i a través de l’etiqueta #ExpojoveVLC, la Regidoria de Cultura Festiva pretén que es convertisquen en una via de diàleg per tal de  comentar i aportar les experiències de la fira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here