Arranca a Gandia el projecte “Marxuquera Verda” per regenerar la zona després de l’incendi

0
731
Un dels moments de la roda de premsa.

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, i l’edil de Polítiques Amb la Ciutadania, Nahuel González, han anunciat l’inici del primer procés de participació ciutadana mediambiental de la història de Gandia, l’anomenat Marxuquera Verda.

Fa 3 mesos, poc després de l’incendi de Llutxent que va afectar prop de 1.000 hectàrees a Marxuquera, es va crear la web https://marxuqueraverda.gandia.org/ on s’expliquen les primeres mesures que s’han pres, què ha de fer la gent que vol col·laborar i participar com a col·lectiu o de forma individual. També aniran penjant-se les convocatòries i les accions explicades per tal que la gent conega a priori què s’ha de fer i també puga opinar o proposar accions que li semblen que poden ser interessants.

Així, durant aquest període s’hi han inscrit més 610 persones a títol individuals i més de 20 col·lectius de tot tipus (ecologistes, socials, escoles…). I altres 20 han manifestat la seua voluntat de participar-hi.

“El web és un mecanisme participatiu perquè la gent que a títol individual o col·lectiu té voluntat de col·laborar-hi en la regeneració del territori trobe una eina aglutinadora. També els primers consells d’actuació a la superfície cremada, ja que és molt important no alterar-la durant un temps prudencial. Per sort, el territori està regenerant-se molt bé, gràcies també a les pluges. Ara, i fins a maig iniciem 20 accions diferents, com ara visites, tallers, explicacions científiques del que ha passat, etc…”, ha explicat Ródenas.

També es gestionaran i coordinaran els recursos aportats per diferents administracions. D’una banda, els treballs de Tragsa post-emergència, retirant elements perillosos, millorant barrancs o lluitant contra l’erosió. També l’ajuda de 2’1 milions d’euros per a feines de restauració durant 2019-2020 i que s’iniciaran a partir dels mesos de març o abril.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Salud de Gandia incorpora la prescripción electrónica en hospitalización

“L’Ajuntament també ha injectat, ‘a pulmó’, 38.000 € per als projectes que desenvolupe Marxuquera Verda i per a la contractació d’una empresa especialitzada que controle els treballs que s’estan realitzant sobre la superfície cremada”.

El dissabte 1 de desembre es va donar inici a les activitats del procés regeneratiu de Marxuquera amb un acte públic que va tindre lloc al Centre Social de Marxuquera.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here