Aprovat el projecte de zona verda de Parc Sagunt I i la millora d’accés al Grau Vel per vora 6,5 milions

0
6052
Imatge virtual de l'ajardinament de Parc Sagunt I.

L’obra consistirà en la plantació de quasi 6.000 arbres en tot el polígon, 400 d’ells en la mota de separació que esmorteirà l’impacte ambiental sobre la Marjal dels Moros, i la millora de l’accés al Grau Vell amb un carril bici i un passeig per als vianants

La Junta de Govern Local ha aprovat definitivament este divendres l’última fase de Parc Sagunt I, que comprén el projecte d’enjardinament de tot el polígon amb zones verdes i inclou també la construcció d’una mota de protecció i separació respecte a la Marjal dels Moros amb un carril de ciclovianants de quasi 5 km que, a més de millorar l’accés al Grau Vell, servirà per a esmorteir l’impacte ambiental sobre esta zona humida.

Esta actuació té un pressupost de licitació de 6.443.987,48 euros, IVA inclòs, que s’invertiran a través de l’empresa de titularitat pública Espais Econòmics Empresarials SL i ara s’iniciaran els tràmits per a esta licitació.

El projecte contempla la instal·lació de prop de 6.000 arbres en el conjunt de vials i avingudes del parc industrial, dels quals 437, lledoners de gran grandària, estaran disposats al llarg dels 4.776 metres de recorregut del carril bici i el passeig per a vianants, que comptarà a més amb un ramal secundari de 125 metres que «significarà un magnífic mirador sobre esta joia» mediambiental del municipi i suposarà «una millora notable de la imatge d’este important polígon industrial», segons ha subratllat el regidor d’Urbanisme, Quico Fernández.

Este vial comptarà amb un sistema adequat d’il·luminació adaptat a la seua ubicació que funcionarà mitjançant un sistema de detecció de presència amb la finalitat de protegir lumínicament la Marjal, de manera que en els moments en els quals no circule ningú per este passeig, no hi haurà llum, la qual cosa suposarà també un estalvi quant a energia i als seus respectius costos. Les zones verdes del polígon estaran dotades també de vegetació arbustiva i el seu pertinent sistema de reg. «Este projecte tractarà de minimitzar l’impacte i de compatibilitzar la protecció del medi ambient amb el progrés econòmic», ha manifestat Fernández.

La intervenció millorarà l’accés al Grau Vell i a l’Alqueria de l’Advocat, una altra zona enjardinada especial que es pretén recuperar en un projecte que ja està estudiant l’Ajuntament de Sagunt.

L’edil d’Urbanisme ha definit esta nova fase com «un importantíssim projecte per a tancar ja un parc que ha sigut un èxit de comercialització on ja hi ha empreses molt importants treballant i altres en construcció i que està situat al costat d’una zona humida catalogada com a Zona d’Especial Protecció d’Ocells (zona ZEPA) i que, per tant, és molt sensible a l’impacte d’una zona industrial».

En este sentit, Fernández considera que quan l’actuació siga una realitat «la imatge del parc canviarà moltíssim i significarà un gran avanç» per a la ciutat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí