Aprovat el nou projecte de transport entre Ontinyet i Xàtiva que atendrà 160.000 habitants de 45 municipis


0
1176
Estació d'autobusos de Xàtiva

A més, es creen dues línies que connecten la Font de la Figuera amb Ontinyent i Xàtiva amb Gandia per la CV 60 i es recupera la connexió d’Albaida amb Xátiva per la N-340

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-115 Ontinyent-Xátiva. El nou contracte optimitza l’actual oferta i atendrà una població de prop de 161.790 habitants de 45 municipis.

Per a això, comptarà amb un mínim de 8 autobusos en una fase inicial que realitzaran aproximadament 479.000 km, que s’augmentarà a 26 vehicles, una vegada inclòs el transport escolar, i que tenen previst realitzar més de 547.000 km anuals.

La nova ordenació de les línies millora de manera important l’oferta de servei actual entre la qual destaca la implantació de rutes regulars amb preferència escolar així com parades al costat de les estacions de Renfe, els hospitals de referència i centres de salut, així com la Universitat i les zones comercials d’Ontinyent i Xàtiva. A més, es creen dues línies que connecten la Font de la Figuera amb Ontinyent i Xàtiva amb Gandia per la CV 60 i es recupera la connexió d’Albaida amb Xátiva per la N-340.

Millores

Com a resultat de l’acceptació d’al·legacions presentades, cal destacar les al·legacions formulades per l’ajuntament de la Font de la Figuera i, per això, s’ha estimat ampliar l’oferta de servei del municipi amb Moixent amb una expedició d’anada i volta de dilluns a diumenge durant tot l’any per a poder coordinar amb el ferrocarril. Això suposa que la Font de la Figuera comptarà amb 3 connexions diàries amb Xátiva anada i volta més 2 expedicions d’anada i 1 de tornada amb Moixent. Així mateix, s’ha tingut en compte l’al·legació presentada pel municipi d’Atzeneta d’Albaida i es modifica la línia 2 Ontinyent-Xàtiva per a incloure a aquest municipi en el seu recorregut.

Característiques

El nou contracte s’estructura en 9 línies principals, algunes de les quals realitzaran més d’un itinerari diferent, havent-hi 5 línies d’elles que connectaran diferents municipis amb Xàtiva, altres 3 línies que connectaran municipis del seu entorn amb Ontinyent, i una última línia que connectarà Ontinyent i Xàtiva entre si per itineraris diferents utilitzant els eixos viaris A-7 i N-340.

Així, en aquest contracte es contempla la implantació en un futur de rutes regulars amb preferència escolar, la qual cosa permetrà establir una oferta de transport públic per carretera en nuclis de població d’aquesta àrea que anteriorment no disposaven de cap mena de servei regular com (Alfarrasí, Bèlgida, Bellús, Benicolet, Benissoda, Benissuera, Bufali, El Palomar Guadasséquies, Montaverner, Pinet, Sempere).

A més, amb el propòsit de fomentar la intermodalitat i aprofitar de forma més eficient els recursos de la Generalitat, totes les rutes que tenen com a destinació la ciutat de Xàtiva i la majoria de les línies que passen per Albaida tindran parada al costat de les estacions de tren d’aquestes localitats, on els passatgers podran transbordar amb Renfe, reforçant-se la connexió amb els principals centres d’atracció de la zona.

Entre ells, l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, l’Hospital General d’Ontinyent i l’Hospital Comarcal de Gandia, així com el Centre d’Especialitats mèdiques el Espanyoleto de Xàtiva, els Centres de Salut II i III d’Ontinyent, la seu de la Universitat de València a Ontinyent, les zones comercials d’Ontinyent i Xàtiva i la coordinació amb els serveis de rodalia de Renfe en les estacions de Xàtiva, Gandia i Moixent.

A més, tots els municipis afectats per aquest contracte tindran garantida la connexió directa mitjançant transport públic amb els seus principals nodes d’atracció com són el seu hospital de referència, el seu centre d’especialitats mèdiques.

Una vegada aprovat definitivament el projecte, se sotmetrà a licitació per a atorgar el servei a l’empresa que presente la millor oferta. El termini d’aquest nou contracte en el qual s’inclouran els serveis que atendran el transport escolar de la zona serà de 10 anys i necessitarà una aportació econòmica de l’administració per a cobrir el dèficit d’explotació de 568.085 euros en l’estat inicial i que augmenta a 1.379.448 euros anuals una vegada s’incorpore el transport escolar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here