Antonio Vargas Zurita, pregoner de les falles de Dénia 2019

0
1061

El faller Antonio Vargas Zurita, de la falla Oeste, ha estat elegit per pronunciar el pregó de les falles de Dénia amb la qual arrencaran, de manera oficial, les festes falleres dissabte, 2 de març.

L’anunci es va produir a la vesprada – nit de dimarts, abans de la celebració de la final dels Jocs Fallers a la seu de la Junta Local Fallera de Dénia, en què van estar presents els càrrecs de les falles de Dénia i les falleres majors, Amparo Petrie i Neus Suárez.

Vargas va començar el seu camí en el món de les falles en 1980 com a membre de la falla Les Roques, a la qual va pertànyer durant quatre exercicis. Però si a una falla està lligat és a la falla Oeste, a la qual pertany de manera ininterrompuda des de l’any 1993.

En aquesta comissió ha estat cinc anys delegat de loteries, un any va ser tresorer, va ser delegat d’infantil durant dos anys, i durant 13 anys ha sigut delegat a la Junta Local Fallera de Dénia.

En l’exercici 2003-2004 va exercir de president de la falla i anys després, l’any 2008, va crear l’Associació Cultural Falla Oeste, de la qual ha sigut president durant quatre anys. Vargas va rebre el 2015 la distinció de Bunyol d’Or amb fulles de llorer i Brillants de la Junta Local Fallera de Dénia i de la Junta Central Fallera de València.

A més, és pare de fallers. El seu fill va ser president infantil i la seva filla va ostentar els càrrecs de fallera major infantil i fallera major de la comissió. A més va formar part de la cort d’honor de les Falleres Majors de Dénia.

Poc va voler avançar el pregoner del que serà el seu discurs, que afronta amb il·lusió i molta responsabilitat. Únicament va avançar que la seva intenció és que «les falles de Dénia tinguen veu».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here