L’antiga central elèctrica de la Casa de la Llum de Xàtiva divulgarà les energies renovables i sostenibles

0
1226
La Casa de la Llum, situada al paratge de la Cova Negra

Xàtiva trau a licitació l’escomesa elèctrica del centre ubicat al paratge de la Cova Negra per 70.000 euros

“La Casa de la Llum era originàriament una central elèctrica i volem convertir-la en una ubicació en la que es mostren les energies renovables i sostenibles que tenim a l’actualitat. Amb la recuperació del Canal es pot recuperar l’esport, el turisme rural, i la història original del que era la zona”. Així ho ha explicat la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, després d’informar que l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat treure a licitació l’adjudicació d’obres per a la instal·lació de l’escomesa elèctrica d’este espai per 70.000 euros.

Aquesta actuació està emmarcada dintre del Pla Xàtiva Creix aprovat el passat any, i que recull un total de 25 millores en serveis públics i infraestructures, com és el cas de la Casa de la Llum.

“Aquesta era una feina que ens vam posar quan vam entrar a governar perquè ens vam trobar amb unes edificacions i un paratge pràcticament abandonat. La contractació va a ser un punt d’inflexió perquè va a permetre entre d’altres la col·locació de mobiliari a l’Aula de la Natura, podent realitzar allí activitats i fent-la un punt de referència educatiu i turístic així com l’obertura del servei del bar i de l’alberg”, ha manifestat la regidora de Medi Ambient Pilar Gimeno.

L’adjudicació d’aquest contracte es realitzarà emprant un únic criteri que tindrà a veure amb la millor relació qualitat-preu. Per tal d’assegurar-se la transparència i l’accés públic a la informació l’Ajuntament publicarà l’anunci de licitació al Perfil del Contractant al qual es té accés des de la pàgina web de l’Ajuntament. Les empreses interessades disposaran de 10 dies hàbils a partir de la seua publicació per tal de presentar les seues ofertes.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El nou hospital d'Ontinyent suposarà el 85% de les inversions de Sanitat en el departament de Salut

El següent pas, després de la col·locació de l’escomesa elèctrica, serà la recuperació del canal d’aigua que es troba en bon estat, però on és necessària una turbina i uns panells fotovoltaics que ajuden a recuperar el seu funcionament original.

La dotació de llum en aquesta parcel·la, després de l’adequació de la zona i de la reparació dels desperfectes, busca convertir el paratge natural en un punt de referència a nivell educatiu, cultural i turístic dotant de servei l’Aula Ambiental, el bar i l’alberg. «El nostre paratge natural ha de servir de punt de trobada per als xativins i tots els turistes que vinguen a conèixer la nostra natura i la nostra història», ha conclòs l’edil de Medi Ambient.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here