L’antiga central elèctrica de la Casa de la Llum de Xàtiva divulgarà les energies renovables i sostenibles

0
1321
La Casa de la Llum, situada al paratge de la Cova Negra

Xàtiva trau a licitació l’escomesa elèctrica del centre ubicat al paratge de la Cova Negra per 70.000 euros

“La Casa de la Llum era originàriament una central elèctrica i volem convertir-la en una ubicació en la que es mostren les energies renovables i sostenibles que tenim a l’actualitat. Amb la recuperació del Canal es pot recuperar l’esport, el turisme rural, i la història original del que era la zona”. Així ho ha explicat la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, després d’informar que l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat treure a licitació l’adjudicació d’obres per a la instal·lació de l’escomesa elèctrica d’este espai per 70.000 euros.

Aquesta actuació està emmarcada dintre del Pla Xàtiva Creix aprovat el passat any, i que recull un total de 25 millores en serveis públics i infraestructures, com és el cas de la Casa de la Llum.

“Aquesta era una feina que ens vam posar quan vam entrar a governar perquè ens vam trobar amb unes edificacions i un paratge pràcticament abandonat. La contractació va a ser un punt d’inflexió perquè va a permetre entre d’altres la col·locació de mobiliari a l’Aula de la Natura, podent realitzar allí activitats i fent-la un punt de referència educatiu i turístic així com l’obertura del servei del bar i de l’alberg”, ha manifestat la regidora de Medi Ambient Pilar Gimeno.

L’adjudicació d’aquest contracte es realitzarà emprant un únic criteri que tindrà a veure amb la millor relació qualitat-preu. Per tal d’assegurar-se la transparència i l’accés públic a la informació l’Ajuntament publicarà l’anunci de licitació al Perfil del Contractant al qual es té accés des de la pàgina web de l’Ajuntament. Les empreses interessades disposaran de 10 dies hàbils a partir de la seua publicació per tal de presentar les seues ofertes.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La regidoria i el Consell de la Joventut presenten la programació juvenil de Xàtiva per a novembre i desembre

El següent pas, després de la col·locació de l’escomesa elèctrica, serà la recuperació del canal d’aigua que es troba en bon estat, però on és necessària una turbina i uns panells fotovoltaics que ajuden a recuperar el seu funcionament original.

La dotació de llum en aquesta parcel·la, després de l’adequació de la zona i de la reparació dels desperfectes, busca convertir el paratge natural en un punt de referència a nivell educatiu, cultural i turístic dotant de servei l’Aula Ambiental, el bar i l’alberg. «El nostre paratge natural ha de servir de punt de trobada per als xativins i tots els turistes que vinguen a conèixer la nostra natura i la nostra història», ha conclòs l’edil de Medi Ambient.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here