Animalistes paralitzen a Xàtiva una batuda de caça de senglars

0
677
Imatge de la protesta dels animalistes a Xàtiva

Els ecologistes denuncien aquesta activitat “completament innecessària” que es realitza “amb l’excusa del control biològic”

Un grup d’activistes de diferents col·lectius animalistas i ecologistes van paralitzar diumenge passat una batuda de caça de senglars en la zona de la Serra Grossa autoritzada per l’Ajuntament de Xàtiva. La Guàrdia Civil va considerar que les mesures de seguretat es van veure “afectades”, la qual cosa va provocar la paralització de l’activitat.

Els ecologistes i animalistas han mostrat la seua satisfacció per la paralització d’una batuda “completament innecessària i que es desenvolupa amb l’excusa del control biològic”. “En primer cas, hi ha més mètodes de control que no impliquen l’assassinat de cap animal”, apunten els activistes, que afigen en segon lloc: “Els pocs exemplars de senglars que s’han matat aquests dies en la batuda de Xàtiva -12 de gener en la Cova Negra i 20 gener en Zinc Germans-Serra Grossa- ens fan dubtar de l’eficàcia del métoo de control utilitzat”. A més, expliquen que la naturalesa “té mecanismes d’equilibri i s’autoregula sense la nostra intervenció”.

Aquests activistes consideren que aquestes mesures “no es corresponen amb la sensibilitat animalista i ecologista creixent que podem observar en la nostra societat i denunciem que Xàtiva suspén aquesta assignatura, amb mesures com aquesta batuda; la participació d’animals en espectacles públics -com la cavalcada dels Reis, el mercat medieval de Nadal i el tir i arrossegament durente la Fira d’Agost-; o l’ús de diversos animals en el Betlem de Nadal de Xàtiva”.

Així mateix, volen denunciar els “privilegis” dels caçadors: “Al llarg de la temporada de caça, la major part de la zona verda de l’Estat està reservada per a ells, de manera que queda inaccessible per a la resta de la ciutadania, que no pot gaudir del territori”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament de Moixent es reuneix amb Creu Roja per conéixer les seues previsions per 2016

En opinió d’aquests col·lectius, resulta “inadmissible que es permeta, se subvencione directa o indirectament, i es beneficie amb lleis cada vegada menys restrictives una activitat com la caça, que consisteix a matar per diversió o negoci i que acaba convertint les zones de veda en camps de tir i granges intensives que provoquen morts accidentals de persones i espècies protegides i el maltractament i abandó de milers de gossos cada temporada”.

Aquests activistes tenen previst realitzar dues concentracions contra la caça: diumenge que ve 27 de gener contra el campionat de caça de la rabosa, a les 12 hores en la plaça de la Verge de València; i el diumenge 3 de febrer, també en aqueix mateix espai i a la mateixa hora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here