Ampliació del parc de llits a l’hospital de Xàtiva habilitant el gimnàs i al d’Ontinyent ocupant un espai municipal

0
1817
Llits a l'Hospital de Xàtiva.

Estes iniciatives s’emmarquen i estan previstes en els plans de contingència elaborats pels centres i que s’estan desplegant estos dies per a afrontar l’increment en la pressió assistencial

El gimnàs de rehabilitació de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva s’ha habilitat per a albergar fins a 15 llits per a pacients amb patologia no-Covid. Per la seua banda, l’Hospital d’Ontinyent ha incrementat en 8 el parc de llits d’hospitalització aprofitant l’espai fins ara destinat a tractaments rehabilitadors. Estes iniciatives s’emmarquen i estan previstes en els plans de contingència elaborats pels centres i que s’estan desplegant estos dies per a afrontar l’increment en la pressió assistencial en el departament.

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha guanyat espai en el gimnàs per a hospitalitzacions no-COVID i ha traslladat tot l’equipament de rehabilitació a la sala de juntes, ubicada en l’edifici annex de docència i reconvertida en gimnàs. En este espai ja es presta servei a tots els pacients amb necessitats no demorables de fisioteràpia.

Per la seua banda, l’Hospital d’Ontinyent ha aprofitat l’oferiment de l’ajuntament de la ciutat per a traslladar tot l’equipament del seu gimnàs a la Sala Gomis, un espai municipal multiusos, ampli, a peu de carrer (és una planta baixa) i on també s’estan realitzant ja tractaments urgents i no demorables de rehabilitació.

Per a l’habilitació d’estos espais com a plantes hospitalàries ha sigut necessari instal·lar preses de gasos medicinals, ventilació i climatització així com controls d’infermeria. Els treballs han anat a càrrec d’equips de manteniment, electricitat i Personal sanitari.

Cal recordar que en els primers dies d’abril, l’Hospital Lluís Alcanyís ja va equipar i va habilitar el seu gimnàs d’esta manera, sense que llavors arribara a ser utilitzat com a sala d’hospital.

En esta tercera onada de la pandèmia, les noves àrees d’hospitalització sí que han entrat ja en funcionament i han arribat a acollir alguns dies fins a 15 persones ingressades, totes elles pacients no-Covid.

Amb aquestes actuacions, així com amb l’habilitació d’altres espais assistencials dins dels centres hospitalaris, s’ha aconseguit ampliar el nombre de llits disponibles. En l’Hospital Lluís Alcanyís, s’ha passat de 248 llits funcionantes a 270, totes elles amb atenció hospitalària a càrrec de les diferents especialitats i professionals sanitaris.

Llits a la Sala Gomis d’Ontinyent.

En l’Hospital d’Ontinyent s’ha passat de disposar de 36 llits funcionantes a 50. D’esta manera, els hospitals del Departament han incrementat en 36 el seu nombre de llits funcionants.

El desplegament dels plans de contingència per a incrementar el número disponible de llits d’hospitalització ha sigut possible gràcies a la implicació de tots els serveis clínics del Departament així com del personal de manteniment. A més, els professionals sanitaris s’han redistribuït per a poder atendre les necessitats de personal dels nous espais.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí