Amigó visita Simat de la Valldigna per veure les actuacions subvencionades per la Diputació

0
574
Un dels moments de la visita.

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha visitat Simat de la Valldigna per veure in situ les actuacions realitzades al municipi mitjançant subvencions rebudes per part de la corporació provincial, junt amb l’alcalde, Víctor Mansanet, amb el primer tinent d’alcalde, Vicent Ribera, i part de la corporació municipal.

La primera parada d’Amigó ha estat al consistori on ha signat en el llibre d’honor del consistori rodejada per part la corporació local i després al Saló d’Actes s’ha realitzat una xicoteta reunió amb representants de les diferents associacions de la localitat, on se’ls ha traslladat als representants les subvencions rebudes per part de la Diputació i què és el que han millorat i el que s’està millorant amb les subvencions. A més, tant l’alcalde del municipi com el primer tinent d’alcalde, li han traslladat a la vicepresidenta la necessitat de continuar treballant conjuntament per fer de Simat un poble més accessible per a totes i tots i també, la necessitat d’arreglar alguns punts de la CV-600.

Tot seguit han anant a ensenyar a Amigó algunes de les intervencions que s’han realitzat a Simat, atès que en el període que es du de legislatura l’Ajuntament ha aconseguit al voltant de 617.234,34 euros per a millorar l’accessibilitat i la vida dels veïns de Simat, procedents de programes provincials, com per exemple, el programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFM) als anys 2015, 2016 i 2017. Amb este tipus de programa, han pogut millorar l’accessibilitat al CEIP Valldigna; repavimentació de camins i carrers com el carrer Sanchis Guarner, així com eliminar barreres arquitectòniques i adequar les infraestructures d’abastiment i sanejament d’aigua, a més de millorar l’enllumenat públic, i netejar el Riu Vaca al seu pas per Simat de la Valldigna.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El joven de Simat que maltrató a un jabato en Simat se someterá a un curso en protección de animales

L’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, s’ha mostrat molt satisfet amb les ajudes rebudes per part de la Diputació de València i ha manifestat que «estem molt contents amb la labor i amb l’ajuda que ens estan prestant des de la corporació provincial. En estos tres anys ja portem 617.234 euros en subvencions, més els 245.000 euros per a este any, 2018, amb el nou pla biennal de Servicis i Obres Municipals (SOM). Mai l’ajuntament de Simat havia tingut una ajuda tant important com esta i a més, són els nostres veïns els que decidixen on volen que es destinen part d’estes ajudes amb els pressupostos participatius».

Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, també s’ha mostrat molt contenta perquè «han convocat a totes les associacions del municipi per tal d’explicar el que s’està fent per part de l’Ajuntament amb col·laboració amb la Diputació. Esta és la manera de treballar que nosaltres volem traslladar, que els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores decidisquen on volen invertir les subvencions, i si a més els equips de govern demanen a la ciutadania que participen amb estes decisions aconseguim que siguen els ciutadans i ciutadanes qui decidisquen on volen que es traslladen els diners dels valencians». I a continuat Amigó «he vist que no han invertit en obres faraòniques, tal i com ho estem constatant en tots els municipis que visitem, ja què hi ha altres necessitats més importants i que milloren el dia a dia dels veïns, com és la repavimentació dels carrers, la xarxa d’aigua o el clavegueram» ha manifestat la vicepresidenta de la Diputació.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Diputación reasfalta la carretera que une Bellreguard con la playa

També, gràcies al Pla Provincial d’Obres i Servicis (PPOS) i a les subvencions rebudes durant els anys 2016 i 2017 amb un total de 237.874,69 euros, Simat de la Valldigna, ha millorat i adequat les infraestructures d’abastiment i sanejament del carrer Calvari, i d’altres, així com l’accessibilitat i l’adequació de la xarxa pluvial als carrers França, Joanot Martorell i carrer Calvari, a més de millorar en diferents parts de la localitat l’enllumenat públic.

A més, l’Ajuntament va rebre a l’any 2016, 2.554,86 euros, per a millorar la senyalització i les infraestructures dels itineraris turístics, ja que el consistori aposta fermament per a impulsar el turisme a la localitat i a tota la subcomarca de la Valldigna.

Per av vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here