Amics de la Costera renova la seua junta directiva amb Vicent Torregrosa de president i Antonia Maseres de vicepresidenta

0
1821
El col·lectiu ha triat nova directiva.

L’associació per la defensa de la cultura i el patrimoni de Xàtiva i la Costera agraeix i reconeix el treball realitzat per Ximo Corts, i les diferents juntes directives, qui s’acomiada de la presidència després de quasi tres dècades

L’associació per la promoció i la defensa de la cultura i el patrimoni de Xàtiva i la Costera, Amics de la Costera-Institut d’Estudis Comarcals, va celebrar el divendres 11 de març una nombrosa assemblea on, entre altres qüestions, es va renovar per unanimitat la junta directiva de l’entitat.

La nova junta directiva està encapçalada per Vicent Torregrosa (cofundador de l’entitat, històric activista per la cultura i el patrimoni xativí, antic professor i inspector d’educació i ex tinent d’alcalde de Xàtiva i ex responsable de l’àrea de gestió de cultura, patrimoni històric i artístic i turisme de l’Ajuntament de Xàtiva), com a president, i Antonia Maseres (mestra consolidada del CEP Gozalbes Vera de Xàtiva, activista de la cultura i l’educació, i de les primeres dones que han format part de la junta directiva d’Amics de la Costera), com a vicepresidenta. Com a secretari de l’associació s’incorpora Jordi Estellés, i com a vicesecretari Arturo Pellicer. Alfred Pastor continua com a tresorer, sumant-se com a vicetresorera Mari Carme Martínez. Les vocalies estan ostentades per Ximo Corts, Alfred Pastor, Artur Pellicer, Rafa Penadés, Vicente Pérez, César Pla, Paco Tortosa i Paco Zamorano.

Per altra banda, l’entitat cultural va aprovar, també per unanimitat, la gestió de l’any 2021, on destaquen l’aconseguiment de més de 3 milions d’euros per a vivendes per a joves al nucli antic de Xàtiva mitjançant els pressupostos participatius de la Generalitat, el prestigiós cicle de conferències ‘Metges i altres científics de Xàtiva’ o la publicació i presentació del reputat llibre ‘La transició a la Costera’, entre altres. També es va aprovar el programa d’activitats per a 2022, on l’associació vol continuar aportant per la cultura i el patrimoni de Xàtiva i la Costera.

Amics de la Costera va reconéixer i va mostrar la seua gratitud a Ximo Corts -així com a les persones que l’han acompanyat en les diferents juntes directives-, el qual es va acomiadar de la presidència després de quasi 30 anys de treball al capdavant de l’associació. Totes les persones assistents van coincidir en ressaltar la gran llavor que els diferents equips, baix el lideratge de Corts, han realitzat pel patrimoni cultural xativí i comarcal.

Per finalitzar, Vicent Torregrosa, nou president d’Amics de la Costera, va traslladar a l’assemblea la necessitat de sumar, amb major força si cap, per treballar des de l’associacionisme i el teixit ciutadà per la cultura i el patrimoni de Xàtiva i la Costera, una zona que compta amb les majors riqueses històriques, culturals i patrimonials de tot el territori valencià. Així mateix, Torregrosa va destacar la importància d’adaptar-se als nous temps i als nous vessants culturals, així com d’apropar-se a totes les capes de la societat, incidint en el col·lectiu jove i en les dones com a eina d’impuls i democratització de l’associació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí