Alzira treballa en el paratge de la Murta per reparar els desperfectes de ‘Glòria’ ocasionats al patrimoni natural i històric

0
1300
Un arbre caigut a prop de temple de la Murta

S’ha produït la caiguda d’arbres grans, alguns d’ells sobre les restes de l’excavació que hi ha a la zona

A conseqüència del pas de la borrasca ‘Glòria’ entre els dies 20 i 22 de gener, el paratge natural de la Murta ha patit diversos danys tant materials al jaciment històric com naturals.

Pel que respecta als bens culturals, degut a la gran quantitat d’aigua caiguda en poques hores i el vent huracanat, han fet que la caiguda de pins de grans dimensions haja fet malbé a algunes de les zones del monestir, entre elles el panel explicatiu del monument. També han caigut arbres a la zona per excavar corresponent presumiblement als sectors de la cuina i del refectori, així com a la capçalera de l’església, danyant un dels murs del trassagrari, així com la caiguda de part del brancatge en l’interior de la nau del temple.

També s’han vist afectats el pati dels llavadors, el jardí de l’Almàssera i la coberta de la protecció de les pintures murals de l’ermita de Santa Marta.

Isabel Aguilar, regidora de Patrimoni Cultural ha assenyalat que «ja ens hem posat a treballar per a anar recuperant tots els desperfectes provocats pel temporal Glòria per tal de condicionar totes les parts danyades i al temps mantindre la seguretat dels visitants a un dels elements naturals i patrimonials més rellevants de la ciutat d’Alzira»

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí