Alzira ret homenatge als 33 afusellats pel franquisme soterrats a Paterna en el retorn de les seues restes a la ciutat

0
2057
Alzira recorda la memòria dels afusellats pel franquisme.

El cementeri municipal d’Alzira ha sigut l’escenari de l’acte i s’ha descobert un monòlit amb els noms inscrits dels represaliats

Els 33 alzirenys afusellats a Paterna han rebut un emotiu homenatge en el cementeri municipal. L’acte ha consistit en unes breus intervencions per part de les autoritats locals, tant de l’alcalde Diego Gómez com de la regidora delegada de Memòria Democràtica, Isabel Aguilar, com també hi ha hagut música de corda en directe a càrrec de d’Archi i la inauguració d’un monòlit que té la inscripció dels noms dels alzirenys afusellats a Paterna, els cossos dels quals van ser recuperats de la fossa comuna del cementeri d’esta localitat valenciana. La Regidoria de Serveis Urbans ha sigut l’encarregada d’ubicar el monòlit als peus del monument als caiguts al cementeri d’Alzira.

«Amb esta acció l’Ajuntament d’Alzira, des de la delegació de Memòria Democràtica, vol retre un nou record a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura per tal de mantindre viva la seua memòria i reivindicar els valors democràtics i la lluita del poble valencià per les seues llibertats», ha manifestat la regidora delegada, Isabel Aguilar.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí