Alzira redueix un 23% la incidència de la COVID en la població després de tres setmanes de mesures restrictives

0
387
Imatge de la reunió de Sanitat.

L’Ajuntament d’Alzira habilita dos espais per a proves PCR als centres de salut

Com cada setmana hui ha tingut lloc la reunió amb Salut Pública en la qual s’han donat les dades actualitzades dels últims 7 dies. En el cas d’Alzira, hi han assistit l’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Sanitat, Gemma Alós, als qui s’ha comunicat que a 18 de novembre, hem passat de 470 a 381 casos per cada 100.000 habitants, és a dir, una reducció del 23,3%. A més, en els últims tres dies hi ha 24 positius, i en total tenim 174 casos actius.

“La valoració que fem d’estes dades és que les mesures que portem a terme des de fa tres setmanes han aconseguit millorar les xifres, encara que estem lluny de doblegar la corba. La passada setmana vam anunciar una pròrroga fins al dia 28, moment en el qual revisarem de nou les mesures. Continuarem fent tot el que està a la nostra mà i és de competència local per a aconseguir que la incidència es reduïsca”, ha manifestat l’alcalde.

Des del punt de vista educatiu, on preocupava l’evolució del virus, les xifres indiquen que s’ha ralentitzat el nivell de contagis. En general les dades dels diferents municipis tenen la mateixa tendència, lleugerament a la baixa. “La nostra responsabilitat com a ciutadans és ser exigents en el compliment de les mesures i poder estabilitzar-nos. Cal treballar de manera conjunta amb el Departament de Salut per a poder garantir la capacitat de resposta del sistema sanitari”, ha afegit l’alcalde.

Des de l’Ajuntament d’Alzira, mitjançant la Regidoria de Sanitat, s’han adquirit dos carpes que s’han instal·lat als centres de salut del nostre municipi.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ontinyent prioritzarà el pagament a autònoms i empreses durant els dies d’Estat d’Alarma pel coronavirus

Gemma Alós, regidora de Sanitat, recorda que “Des de l’inici de la pandèmia l’Ajuntament d’Alzira s’ha posat a la disposició del Departament de Salut de la Ribera per a ajudar en tot el que fora necessari. Estem en permanent contacte amb els responsables dels dos centres i la nostra prioritat és ajudar en la mesura de les nostres possibilitats, tot i no tindre competència directa en la seua gestió”.

Atenent les necessitats de la direcció dels centres de salut, la Regidoria de Sanitat ha fet esta adquisició: “Hem atés la petició dels centres per a intentar fer més fàcil el treball dels professionals d’atenció primària i també per a millorar la seguretat dels usuaris del centre de salut, ja que ara els pacients que siguen casos sospitosos no hauran d’entrar al centre per a fer-se la prova”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here