Alzira recupera unes Falles «de màxims» i «crida a la prudència» per a reduir el risc de nous contagis en els actes multitudinaris

0
7267
Alzira ha presentat el cartell de falles.

El recorregut de la Cavalcada Multicolor es modificarà perquè la desfilada transcórrega per avingudes àmplies

Alzira es prepara ja per a viure unes Falles «de màxims». El Saló de Plens ha acollit  la presentació dels cartells i de la programació de les Falles de 2022. «Tota una programació fallera completa, amb 35 comissions participants. Necessitem tindre una festa gran», ha indicat el president de la Junta Local Fallera (JLF), Jaume Bohigues.

La ciutat acollirà unes Falles «el més normal possibles, amb mascletaes, ofrena, concurs de paelles…, Sempre dins de la prudència perquè la pandèmia no s’ha acabat», ha dit el regidor de Festes, Xavi Pérez. «Després de les Falles d’octubre, que foren magnífiques i molt emotives, estes seran inoblidables perquè coincidixen amb la capitalitat cultural d’Alzira», declara. «La festa fallera, la cultura fallera és un dels patrimonis de la ciutat d’Alzira, i s’ha obert pas en una situació complicada. Són un punt de llum, element festiu, cultural, econòmic i de recuperació per a tota la ciutat», ha afirmat l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez. El regidor de Festes també ha destacat l’impacte de la festa en diversos sectors econòmics de la ciutat: «L’hostaleria, els artistes, els indumentaristes, els fallers i el veïnat, tots necessitem les Falles».

Per a facilitar la feina dels artistes fallers després de dos exercicis complicats, Alzira estudia flexibilitzar el calendari de la plantà. Un altre dels aspectes que varia a conseqüència de la COVID-19 és el recorregut de la Cavalcada Multicolor, que serà el dissabte 12 de març i transcorrerà per grans avingudes, ha avançat el president de la JLF. Les carpes s’instal·laran a partir de les 15 hores del 10 de març i s’hauran de retirar el 20 de març a partir de les 18 hores.

La IV Gala de Cultura obrirà la programació fallera el 24 de febrer. A les 20 hores el Gran Teatre acollirà este acte que inclourà els premis i reconeixements Pont de Ferro. El 25 de febrer, a les 20.30 hores, s’inaugurarà l’exposició del Ninot a la Casa de la Cultura, i l’endemà, tindrà lloc el XXXVI Concurs de Paelles, patrocinat per la firma Ricard i que estarà precedit amb una vesprada amenitzada per música de DJ alzirenys al Recinte Firal.

El 5 de març, les falleres majors d’Alzira donaran inici oficial a les festes amb l’acte de la Crida, i es faran públics els premis al Ninot Indultat de 2022. Hi haurà un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotècnia Crespo a la plaça del Regne. El 12 serà la Cavalcada Multicolor, i el 13 hi haurà jocs infantils i globotada també a la plaça del Regne i l’Homenatge al Foc antic, amb indumentària a l’antiga i a partir de les 20.30 hores.

El dilluns 14 començaran les mascletaes, fins al 19 de març, que dispararan Pirotècnia Valenciana, Coeters Dragón, Pirotècnia Zarzoso, Pirotècnia Crespo, Hermanos Sirvent. El dijous 17 es farà el lliurament de Premis Falles 2022, a la plaça de l’Ajuntament, el divendres 18 a les 17.30 hores tindrà lloc l’ofrena a la Mare de Déu del Lluch, i el dissabte 19 de març, a les 17 hores serà el concurs de pasdobles. A les 21 hores es cremaran els monuments infantils i a les 22.30 hores, les falles grans.

Tota la programació, ha comentat el regidor, «està subjecta a canvis d’acord amb la situació sanitària». Xavi Pérez ha assenyalat, així mateix, que, tot i que a partir de hui la mascareta no és obligatòria als exteriors, «als actes multitudinaris de Falles serà obligatori l’ús de la mascareta segons la normativa».

La Regidoria de Cultura també contribuïx a la festa fallera, amb la convocatòria del Concurs de Crítica Fallera, la donació de sobrets de sucre als casals amb lemes de Joan Fuster i de ventalls de la campanya «Tot per l’aire», i amb la instal·lació d’un fotoreclam «per a immortalitzar les Falles de 2022», ha explicat el regidor, Alfred Aranda.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí