Alzira recull més de 5 tones diàries de residus voluminosos als carrers del nucli urbà

0
3082
Residus voluminosos als carrers d'Alzira.

Alzira arreplega més de 5 tones diàries de trastos als carrers del nucli urbà

A la ciutat d’Alzira s’han arreplegat des de principi d’any un total de 824.600 quilos d’andròmines i residus voluminosos als carrers de la ciutat.

Cert és que part d’estes arreplegues es programen al servei d’arreplega d’efectes i residus voluminosos amb previ avís dels ciutadans, però són més els veïns incívics que deixen els trastos al costat dels contenidors i no avisen al servei ‘Arrepleguem’ que és gratuït.

L’àrea de Serveis Urbans, juntament amb l’empresa FOVASA, de forma continuada en torns de matí, vesprada i nit, estan fent els treballs de recollida en la via pública dels trastos abandonats sense avisar. Este fet provoca la mala imatge que mostra la nostra ciutat de trastos i deixalles al carrer.

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, ha destacat que «els comportaments incívics d’una minoria de veïns, està molt lluny de la societat alzirenya que la majoria de nosaltres volem construir. La solució a les actituds incíviques no passa per l’augment constant de recursos econòmics per a fer front».

Des de l’Ajuntament d’Alzira es realitzen periòdicament campanyes de sensibilització i de formació en matèria de separació en origen, a més d’informar dels avantatges que té fer ús de l’Ecoparc.

Cal recordar que l’Ecoparc admet una gran quantitat de residus per facilitar el seu reciclatge. Es poden deixar electrodomèstics, fusta, metalls, mobles, paper i cartó, plàstic, restes de poda, RAEES i RCD’s.

A més també es poden dipositar materials perillosos com l’oli de cuina, olis industrials, aerosols, peretes, tubs fluorescents, pots contaminants de plàstic, piles, bateries i radiografies. L’horari és de dilluns a disabte en horari de 9 a 14 h i de 16 a 19 h; i diumenge de 9 a 14 h.

El regidor de Serveis Urbans, Fernando Pascual, ha manifestat que «És molt important que reciclem i utilitzem l’Ecoparc, hem de conscienciar-nos per fer un bon ús del servei de neteja i tractament de residus que té la nostra ciutat».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí