Alzira reconverteix més de 2.000m de terreny abandonat en horts ecològics amb l’ajuda de la Diputació

0
1552
Diego Gómez, Josep Bort i Maria Josep Amigó han visitat els horts

El projecte es va iniciar l’any 2015 i presenta un total de 25 parcel·les, la cessió de les quals va ser gratuïta, per dos anys, prorrogats per dos més degut a l’èxit de la convocatòria

El municipi d’Alzira, a través del Banc de Terres de la Diputació, ha reconvertit més de dos mil metres de terreny, repartits en les parcel·les de l’Hort de Redal i l’Hort de Ros, en horts ecològics. Les parcel·les estan situades dins del recorregut de l’Anell Verd d’Alzira, infraestructura verda que rodeja la ciutat i que connecta els espais naturals del riu Xúquer amb la Muntanyeta.

El projecte es va iniciar l’any 2015 i presenta un total de 25 parcel·les, de les quals l’Hort de Redal presenta un total de 8 parcel·les de 90 metres quadrats, als quals s’han d’afegir els corresponents a les zones comunes, formades per un berenador, una dutxa, i un xicotet jardí. D’aquestes 8 parcel·les, 6 s’han atorgat a desocupats i jubilats, i les 2 restants s’han atorgat a l’Associació AFARADEM, la qual utilitza els treballs agrícoles com a teràpia per a persones amb diversitat funcional.

Les altres 17 parcel·les corresponen a l’Hort de Ros, situat a peus de la Muntanyeta, també dins de l’Anell Verd, on s’han arrendat 15 parcel·les a particulars i les altres dues al Col·lectiu d’Ajuda Social “Nord Perdut”.

La cessió de les parcel·les va esser gratuïta i es va realitzar per dos anys fins a desembre de 2017, que van ser prorrogats degut a l’èxit com a espai de col·laboració entre arrendataris, on han pogut intercanviar experiències, llavors i coneixements.

Es tracta d’un projecte que s’ha realitzat amb terrenys emmarcats dins el Banc de Terres de la Diputació, i que permet fomentar l’agricultura recuperant espais sense ús des de fa anys. Donat el seu èxit, es preveu l’augment de la superfície destinada a estos usos, ampliant-se les activitats complementàries que es podran celebrar al voltant d’ells.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El Departament de la Ribera s'incorpora a la Història de Salut Electrònica de Conselleria

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here