Alzira preveu estalviar l’aigua equivalent a 44 piscines olímpiques amb el seu model de jardineria sostenible

0
1497
La gespa es retirarà de les rotondes d'Alzira

L’Ajuntament d’Alzira explica que mantidrà la gespa a espais on el veïnat pot gaudir-la, mentre es retirarà a llocs com rotondes

L’Ajuntament d’alzira preveu un estalvi de fins 110.000 metres cúbica d’aigua a l’any -l’equivalent a l’aigua de 44 piscines olímpiques- amb la reconversió de zones verdes amb un model de jardineria sostenible.

La Regidoria de Gestió Urbanística, està condicionant diverses rotondes amb la finalitat de substituir la gespa per un altre tipus d’arbratge que necessiten menys aigua, «amb el qual es podrà així estalviar una gran quantitat de litres», segons el regidor de l’àrea, Fernando Pascual.

La rotonda de l’avinguda Luis Suñer, així com les zones enjardinades del voltant; la rotonda de Joanot Martorell amb la confluència amb el carrer Sueca; i la de davant de l’església Sagrada Família han sigut on s’ha actuat en esta primera fase. Basant-se en els informes elaborats pels tècnics municipals, el regidor ha assenyalat que «la reconversió d’estes zones verdes aconseguirà l’estalvi de 110.000 metres cúbics d’aigua a l’any».

Es té previst realitzar una segona fase d’actuació que comprendria la rotonda situada al final del carrer Gandia, així com les zones verdes del voltant d’esta. Altres actuacions es duran a terme en el bulevar de Tullell, així com en les zones verdes del polígon industrial del Pla.

«Prioritzem la gespa a les zones on el veïnat pot disfrutar-les, com és el cas del parc del Furs, mentre progressivament anirem eliminant-la de les rotondes, ja que són llocs on deu destacar l’ornamentació per tractar-se d’espais que no es poden utilitzar per part de la ciutadania», ha remarcat Pascual.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí