Alzira presenta la 7a edició d’Art al Carrer i la 6a de la JIA

0
1926
Alzira ha presentat aquestes jornades culturals.

Més de 30 espectacles i 21 companyies ompliran este cap de setmana d’art els carrers d’Alzira

Aquest dimarts s’ha presentat en roda de premsa la setena edició d’Art al Carrer i la sisena de la JIA (Jornada d’Il·lustració d’Alzira), a la que han assistit l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, el regidor de cultura, Alfred Aranda, el director artístic del festival, Jordi Verdú, la directora de la Casa de la Cultura, Elisa Torremocha i l’artista i co-organitzadora de la JIA Mai Hidalgo.

Un any més arriba de la mà de la regidoria de Cultura este festival gratuït i dirigit a tots els públics que, com descriu el regidor de Cultura, Alfred Aranda, “dinamitza la vida de la nostra ciutat a través de múltiples intervencions i gran varietat d’actes de qualitat, un plantejament que consolidada Art al Carrer com un dels festivals referencials en la Comunitat”

31 espectacles i presència de 21 companyies nacionals, internacionals i locals, i enguany com a novetat, incorpora una nova vessant artística, la literatura al carrer per a donar difusió a un grup d’autors, editors i il·lustradors que mostraran el procés de creació d’un llibre a través de tallers.

A més dels espais ja coneguts, se’n afigen de nous, com és el cas de la plaça de l’Alborxí, front al Gran Teatre o es recupera la plaça de Forn.

Altra de les novetats plantejades, és l’oferta de iniciatives dirigides al públic juvenil, d’una banda amb el taller de danses urbanes: hip hop, demostració d’street dance… o el cara a cara de Xarangues que enfrontarà l’agrupació local El Sombra, amb la C 25 de Sueca.

Com ha explicat Jordi Verdú, el director artístic del festival, “esta edició planteja interessats novetats com la participació de Pepa Cases, actriu, monologuista i ballarina, amb una proposta de dansa interessant i divertida. Un ventall molt ampli que culmina amb un gran espectacle contemporani de trapezi ‘Endangered’ ubicat a la plaça Generalitat”.

Art al carrer és un projecte cultural i participatiu ben consolidat que pretén universalitzar la cultura i facilitar l’accés a tots les persones. “Després de 7 anys podem parlar de consolidació i esperem que es garantisca la continuïtat d’este festival que a més de donar difusió a les arts escèniques dinamitza el comerç i l’economia local. La cultura és bàsica per a la democràcia perquè afavoreix la convivència al poble” ha explicat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

A més ha agraït el treball del departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament així com dels diversos professionals que ho fan possible i ha llançat una invitació a la ciutadania a eixir al carrer i a esta festa, que enguany, després de dos anys de pandèmia, ens permet gaudir de l’encontre de manera plena.

També tornen les Jornades d’Il·lustració, que es fan al carrer Escoles Pies i les intervencions d’arts plàstiques en distints llocs de la ciutat, per sisè any consecutiu.

Enguany s’han presentat les jornades amb un cartell obra de Xavier Monsalvatje que evoca els dibuixos realitzats en ceràmica.

Es dona continuïtat a l’art urbà amb dos murals que contribueixen a canviar la fisonomia de la nostra ciutat en zones que es trobaven molt deteriorades. Un és Alzira Viva que es va fer el passat mes de juny en la façana del Palau d’esports per l’artista Javier Ceacero i amb el disseny de la professora Lídia Boix. D’altra banda, el mural Som diversitat, de l’artista local Mai Hidalgo, ubicat en el carrer sant Francesc. Com ha descrit la directora de la casa de la Cultura, Elisa Torremocha, “l’objectiu ha estat tractar la temàtica de la diversitat cultural, de gènere i de pensament, indispensable per a una convivència basada en el respecte”.

Pel que fa a les Jornades d’il·lustració, es manté el format amb tallers per als més menuts, demostracions o mercat solidari.

La sisena edició està focalitzada en la ceràmica aplicada a diversos objectes i formats, com arracades, joieria o dibuix aplicat a la ceràmica. 26 artistes, entre els quals també s’inclouen els locals, Arnau Ledesma ‘Gat Cosmonauta’ i Xavier Claur, qui portarà a terme una demostració de torn participativa el dissabte pel matí.

Torna també el tradicional Mercat de la Il·lustració on es podran adquirir, impressions, ceràmica, llibres o originals… i l’esperada acció solidària a benefici de CEPAIM. Els assistents podran col·laborar adquirint un original d’estos artistes per 5 euros. La recaptació de la venda es destinarà a esta associació alzirenya.

Com sempre s’oferirà una zona de música en directe, i cervesa artesana, per a poder gaudir, conversar i conèixer els artistes.

Per a finalitzar es convida a la ciutadania a visitar l’exposició Art al carrer 2021, que mostra a través d’un recull de fotografies, vídeos i elements artístics, un resum de la passada edició. Del 19 al 29 de setembre a la Casa de la Cultura.

Programació

El programa mostra una clara aposta per la interculturalitat i la barreja d’arts escèniques, que sorprendrà el públic assistent. En Art al carrer participen artistes locals com Rosana Mira (actriu), Maria Belda (ballarina), Maria Carbonell i Lucas Ibáñez (Jazz&Blues), Carles Belda, Bernat Cucarella, Ramón Garcia i Xavi Sanchis (grup de percussió Panku), Lulú y los Tigretonaes i la Xaranga El Sombra.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí