Alzira presenta el Pla ASISTE III amb 2,8 milions d’euros per a fer front a la crisi de la Covid-19

0
11014
L'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, durant la presentació del pla.

Les accions se centren en persones, famílies i comerços en els quals els efectes són més devastadors

L’Ajuntament d’Alzira ha presentat en roda de premsa l’actualització del pla ASISTE III, el recull de mesures estratègiques aplicades pel govern local des de l’inici de la crisi per a fer front a la Covid-19 tant des del punt de vista social, cultural, sanitari com tributari per a les persones i empreses. Es tracta d’un pla que aposta per la ciutadania, concebut de manera transversal, sostingut amb la suficient dotació econòmica i amb la llibertat d’adaptar-se, actualitzar-se o incrementar-se en funció de les circumstàncies.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha estat l’encarregat d’explicar les actualitzacions i noves xifres reflectides a la tercera publicació d’este document.

“Des d’este Ajuntament volem estar preparats i donar resposta a les incerteses que assenyalen els indicadors i les previsions, respecte a la incidència de la COVID el pròxim 2021, i és per això que ens hem esforçat per a aprovar el Pressupost per l’any que ve en el plenari del passat novembre, i previndre així possibles modificacions si escauen i comptar alhora amb un marc econòmic referencial per a donar continuïtat al Pla ASISTE”, assegura l’alcalde, Diego Gómez.

En esta darrera actualització, d’una inversió inicial amb què es comptava en maig de prop d’1,7 milions d’euros, es passa en desembre a 2.831.158,24 euros destinats a fer front a l’impacte de la crisi derivada de la COVID en sis àrees diferenciades amb què donar resposta a la ciutadania alzirenya i amb especial atenció, a aquelles persones, famílies i comerços en els quals els efectes són més devastadors.

Dins d’este paquet de mesures s’ha treballat en projectes com el Pla d’Ocupació Social, per a la contractació de persones aturades, les campanyes de suport al comerç entre les quals trobem els bons d’ajuda o la plataforma de venda en línia alziraescomercio.com, beques Aula Mentor, ajudes per a la reactivació econòmica per als negocis de la ciutat, els convenis amb entitats socials com Creu Roja, Fundació Novaterra o Norte Perdido, i el fons solidari per a alimentació infantil SOM ALZIRA.

Es tracta d’inversions o mesures fiscals, estructurades en 6 blocs: contingència sanitària i seguretat pública, de caràcter social i assistencial, promoció econòmica i impuls comercial i ocupacional, implantació del teletreball, de caràcter cultural i tributàries. D’esta manera, es preveuen, d’una banda, mesures per a garantir el benestar de la ciutadania, i protegir la seua salut com a bé més preuat. D’altra, les que tenen per objecte minimitzar el perjudici econòmic que la crisi ha provocat en els ciutadans, les famílies i, especialment, els comerços d’Alzira, en la seua majoria empreses familiars i de proximitat.

• Mesures de contingència sanitària i seguretat pública: 319.248,40 euros.
• Mesures de caràcter social i assistencial: 772.265,11 euros.
• Mesures de promoció econòmica, impuls comercial i ocupació: 1.065.122,59
euros.
• Mesures per a la implantació del teletreball: 55.585,61 euros.
• Mesures de caràcter tributari: 600.714,43 euros.
• Mesures de caràcter cultural 18.222,10 euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí