Alzira impulsa el premi per a les falles que promoguen monuments accessibles

0
2387
Les falles d'Alzira promouen l'accessibilitat

L’objectiu d’estos premis és adoptar mesures que faciliten al públic l’accés al monument aprofitant tot tipus d’espai

L’Ajuntament i la Junta Local Fallera d’Alzira han estimat oportuna la creació d’un concurs que premie els monuments accessibles amb el quals generar difusió i sensibilització en
matèria d’accessibilitat sobre la població.

Des de la Regidoria de Gestió Urbanística s’ha valorat la importància de les nostres festes. La finalitat d’este premi és que les falles, de manera progressiva i en anys posteriors, integren en l’elaboració dels seus monuments els mitjans adequats que permeten la total accessibilitat, tant al monument com als seus voltants, coordinant-ho amb la infraestructura urbanística, el transport, la comunicació individual i col·lectiva, i amb l’electrònica, pel que fa a les TIC.

Segons ha declarat el regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual: “L’objectiu d’estos premis és adoptar mesures que faciliten al públic l’accés al monument aprofitant tot tipus d’espai, en igualtat de condicions, eliminant barreres i tal vegada amb la concessió de premis produïm la motivació perquè les comissions falleres potencien l’accessibilitat de les persones al seu monument”.

Les falles que vulguen participar han de tindre en compte la millora de l’accessibilitat urbanística referida al medi urbà, al mitjà de transport per a poder accedir al monument, també en la comunicació, referida a la informació individual i col·lectiva d’aquelles persones amb dificultats que vulguen tindre accés a la falla, accessibilitat electrònica orientada a facilitar l’accés a les TIC i als continguts en Internet per a qualsevol persona, siga amb discapacitat, d’edat avançada o per privació física.

Les comissions falleres que estiguen interessades a participar hauran de presentar la seua sol·licitud davant de la Junta Local Fallera.

“Este és un nou repte que ens marquem com a gran ciutat fallera, donar un pas més enllà per fer les nostres festes més grans, més integradores i accessibles per tal que tots els amants de la festa fallera puguen disfrutar d’esta de la mateixa manera i amb igualtat. Des de la nostra Regidoria posarem totes les mesures al nostre abast perquè siga possible i Alzira continue a l’avantguarda com a segona potència fallera”, ha assenyalat l’edil Fernando Pascual.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí