Alzira ofereix a emprenedores i autònoms punts d’atenció per simplificar tràmits i obtindre informació

0
2806
Seu d'Idea a Alzira.

El servei facilita la constitució i l’inici d’activitats, el cessament o consultar l’estat de tramitació a través d’un document únic

L’Ajuntament d’Alzira aprovarà este dimecres en la sessió plenària l’adhesió al conveni entre la Direcció General d’Indústria i de la Xicoteta i Mitjana Empresa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a l’establiment de punts d’atenció a l’emprenedor (PAE) integrats en la xarxa CIRCE.

Els PAE representen un nou recurs a l’abast d’emprenedors, empresaris i autònoms a la ciutat d’Alzira, amb l’objectiu de facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques. A través d’ells es pot tindre accés a informació general sobre els aspectes legals, fiscals, comptables i de Seguretat Social propis de la societat de responsabilitat limitada, de l’empresari individual i de l’emprenedor de responsabilitat limitada, i d’altres formes jurídiques. Estes oficines permeten realitzar la tramitació per a la constitució i inici d’activitat d’empreses mitjançant el sistema de tramitació telemàtica CIRCE i utilitzant el PACDUE (Programa d’Ajuda a l’Emplenament del Document Únic Electrònic), un servei que es presta amb caràcter gratuït i que simplifica els tràmits. Així mateix, als PAE es pot obtindre informació sobre les ajudes públiques aplicables al projecte empresarial. Per a això, podrà utilitzar la base de dades d’ajudes disponible en www.pae.es.

El PAE s’ubicarà a la seu del Servei de Desenvolupament Econòmic d’Alzira, Idea, ha concretat l’alcalde i regidor d’Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeu, Diego Gómez. «La idea és facilitar i simplificar eixos tràmits de constitució i, sobretot, atendre els aspectes reals, fiscals, comptables, de seguretat social que comporten la responsabilitat d’obrir una empresa en la nostra ciutat», explica. El PAE «es suma al Servei de Mediació i Arbitratge per a empreses i treballadors (SMAC), ja operatiu a Alzira, i arredonix l’oferta a les empreses i emprenedors», assenyala l’alcalde.

El Centre d’Informació i Xarxa de Creació d’Empreses (CIRCE) és un sistema d’informació que permet fer, de manera telemàtica, els tràmits de constitució i posada en marxa de determinades societats mercantils a Espanya. També es pot fer el cessament dels empresaris individuals (autònoms) i de les societats (limitada, limitada de formació successiva i nova empresa). La xarxa telemàtica CIRCE facilita la creació d’una empresa a través d’acords i comunicacions amb tots els organismes i administracions que intervenen en el procés de constitució d’empreses. L’emprenedor només haurà d’omplir el Document Únic Electrònic (DUE), que engloba multitud de formularis, i CIRCE, de forma automàtica, realitza tots els tràmits necessaris per a constituir l’empresa, i es comunica amb tots els organismes implicats (Agència Tributària, Seguretat Social, Registre Mercantil, Notaria, etc.).

Els punts PAE representen un estalvi de temps a l’hora de crear una empresa i un altre avantatge d’esta plataforma és l’estalvi de desplaçaments i de nous interlocutors per als emprenedors, d’acord amb el conveni.

A més a més, a través dels PAE també es pot obtindre informació general dirigida a emprenedors relacionada amb l’exercici de l’activitat, sobre l’estat de tramitació dels procediments iniciats en el seu nom, notificació dels actes de tràmit preceptius i la resolució, tutorització del pla d’empresa que permeta mostrar la viabilitat de la idea empresarial i altres gestions relacionades amb la transmissió de les empreses, la competitivitat o altres tramitacions diferents.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí