Alzira multarà amb 3.000 euros a qui vesse deixalles o enderrocs en abocadors il·legals


0
1230
Un dels abocadors il·legals d'Alzira.

Des de l’ajuntament es recorda que s’ha d’utilitzar l’ecoparc per dipositar aquestos residus que a més suposa un descompte en el rebut de la taxa de reciclatge

L’Ajuntament d’Alzira multarà amb 3.000 euros a aquella persona que siga sorprés vessant deixalles o enderrocs en abocadors il·legals al terme municipal. Així s’ha anunciat des del consistori després d’iniciar-se per part de FOVASA, empresa concessionària de la retirada del fem i la neteja a Alzira, junt a la Regidoria de Serveis Urbans, una campanya de neteja dels abocadors il·legals.

«La irresponsabilitat d’alguns ens aboca a tindre que realitzat este tipus d’accions per tal d’acabar en la insalubritat i mala imatge dels abocadors», manifesten des del govern. «No ens cansarem d’insistir en el fet que el lloc on dipositar allò que ja no necessitem de manera gratuïta, còmoda i amb un ampli horari entre setmana i els caps de setmana és l’Ecoparc».

«Esta dolenta situació depén de totes i tots per tal de revertir-la», afirma Fernando Pascual, regidor encarregat de l’àrea de Serveis Urbans, qui demana la col·laboració ciutadana i anuncia que als incívics i desaprensius que se’ls sorprenga dipositant qualsevol classe d’enderrocs o deixalles en un abocador incontrolat seran sancionats amb 3.000 euros de multa, tal com es contempla en l’ordenança municipal que així ho regula.

Des de l’ajuntament es recorda que des del 2008, un reial decret exigix el tractament de tots els desaprofitaments d’obra per gestors autoritzats, empreses que deuen prioritzar el reciclatge en el cas d’obres de gran magnitud. Si el que ens ocupa és una obra domèstica, podem nosaltres mateix dipositar els enderrocs en l’ecoparc, el lloc destinat per a tal finalitat.

Fernando Pascual insistix en la necessitat de reciclar, utilitzant l’Ecoparc, ja que com més reciclem, menys paguem. Cada vegada que diposites deixalles o enderrocs en l’ecoparc acumules punts que revertixen en descomptes en el teu rebut de la taxa de reciclatge.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here