Alzira ja té acabat el seu nou ‘Pont de la Natura’

0
895

Des de l’Ajuntament d’Alzira s’afirma que amb l’obra pictòrica es dignifica l’accés a la ciutat en l’entorn del Pont de Xàtiva

L’obra pictòrica que començava el passat mes de setembre, El Pont de la Natura, del prestigiós artista urbà Álvaro Javier Riquelme, Disneylexya, ja està acabada. Des d’esta setmana, i després de dos mesos de treball ininterromput que s’encetava amb Art al Carrer, es pot contemplar el mural complet que ha transformat l’entorn del Pont de Xàtiva i dona la benvinguda a Alzira a la seua entrada des de Carcaixent.

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat aconseguit i ha traslladat les seues felicitacions a l’artista, que ha sabut reflectir l’homenatge d’Alzira a la seua tradició agrícola i als nostres llauradors. A més, s’ha sabut adaptar perfectament incorporant nous elements al projecte inicial en resposta a la petició ciutadana, Així ha estat el cas del colom de la Pau o la inscripció OTAN NO, antiga referència que es podia vore al Pont.“Amb tarannà conciliador, hem treballat per tal d’unificar amb respecte este projecte artístic amb el significat que havien pres les inscripcions anteriors, vinculades a la idea de la Pau”, assegura el regidor.

Els alzirenys i alzirenyes ja poden gaudir d’esta imatge d’Alzira que fa valdre el barri, dignifica la zona i que ha estat rebuda amb entusiasme per un veïnat que descriu l’obra com a “recreativa, necessària i fantàstica”.

A més, a esta obra cal sumar el nou disseny mural de la redona Punt de Mira, que també forma part de les actuacions d’Art al Carrer. La intervenció es completarà a continuació amb els treballs de la Regidoria de Serveis Urbans per a completar l’enjardinament de la zona, col·locació d’una malla antibrossa, enllumenat, neteja i millora de l’entorn.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  L'Ajuntament d'Alzira dóna la benvinguda als 34 estudiants de 'la Dipu et Beca'

“Enhorabona a Disneylexya. ha canviat totalment l’ambient d’un pont vell i brut que era l’entrada a la nostra ciutat. Junt amb el gran ull, obra de Mai Hidalgo i Empar Piera, es torna a demostrar la gran capacitat de transformació de l’art urbà”, assegura l’artista Antonio Espinar.

Actualment la pràctica i la percepció de les manifestacions plàstiques sobre l’espai urbà en la societat han canviat visiblement. El muralisme, igual que altres instal·lacions efímeres, proporciona un vehicle adient que permet l’embelliment d’espais grisos i degradats de les ciutats. “L’art urbà és una eina potent per a recuperar i revitalitzar espais públics, i al mateix temps es convertix en la manera de donar una major visibilitat a l’art i acostar-lo a tots els públics”, manifesta Aranda.

Explicació de la composició

La idea clau del projecte gira entorn de la posada en valor dels aspectes naturals presents en el nostre territori valencià i una al·lusió a la conscienciació cada vegada més necessària sobre la conservació i recuperació d’este patrimoni natural. Així mateix, es fa una clara referència a la recuperació de l’entorn del riu Xúquer a Alzira, com a nou espai de gaudi de la ciutadania, i per tant, bon reflex de la identitat del municipi, utilitzant el seu medi natural com a protagonista clau del mural.

Una gran pintura mural de 400 m² renova la superfície a través d’una sèrie d’elements que fan referència a la fauna i la vegetació presents a Alzira, tals com el senglar, la serp, la rabosa, l’ànec, la libèl·lula, l’eriçó, l’òbila, l’escarabat, o les taronges. Així com la presència del riu Xúquer com a eix vertebrador de la composició.

S’ha optat per plantejar una sèrie de personatges entrellaçats creant una trama de color a manera de textura que cobrix el mur. Es presenten motius figuratius, però amb un tractament que mostra una certa abstracció per a construir un flux dinàmic a manera de narració.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Generalitat publica els projectes de transport per carretera per a la Ribera Alta que atendrà 185.000 habitants

Elements propis de la zona fluïxen a través d’un fons que representa el riu. A la part dreta del pont, trobem una dona, l’Illa del Xúquer, amb unes taronges en al·lusió a la fertilitat de l’aigua. D’altra banda, a la part esquerra hi ha un llaurador que representa la tradició agrícola de la ciutat, així com la ramadera pròpia del barri on s’ubica el pont.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here