Alzira instal·la el segon dels tres panells ceràmics commemoratius dels 500 anys de la taronja a la ciutat


0
1373

L’autor del panell ha destacat laseua simbologia per la seua temàtica, ja que està dedicat a les dones que durant molts anys han treballat incansables al món de la taronja

El segon dels tres panells ceràmics commemoratius dels 500 anys del cultiu del taronger a la ciutat d’Alzira s’ha descobert este dilluns, després de la seus instal·lació al parc de Pere Crespí. Cal recordar que el primer panell va ser inaugurat el passat mes de maig i està ubicat a l’avinguda dels Sants Patrons.

És una iniciativa de les regidories de Patrimoni Cultural i Turisme, amb la finalitat de commemorar la data que antigament reivindicava els 500 anys del cultiu del taronger a Alzira, que van tindre la iniciativa de recuperar un element indicador d’este fet històric, amb una funció similar als rètols que ja hi havia en els anys 1960 i 1970 a l’entrada de la població, que comunicaven als veïns i als visitants la rellevància d’Alzira en el cultiu del taronger.

En els rètols es podia llegir: «ALCIRA. ORIGEN, PATRIA Y LONJA DE LA NARANJA Y SU COMERCIO. AÑO 1517». Al panell, ja instal·lat, es pot llegir la llegenda: «Alzira. Origen, pàtria i llotja de la taronja i el seu comerç. 1517-2017».

El tercer panell, encara per instal·lar, no té ubicació concreta, «es determinarà al llarg dels pròxims mesos», segons Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural i Turisme.

Els panells han estat realitzats per Xavier Claur, prestigiós ceramista local. Aguilar ha destacat la simbologia d’este panell per la seua temàtica, ja que està dedicat a les dones que durant molts anys han treballat incansables al món de la taronja.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here