Alzira inicia un Pla de Desinfecció i Neteja específic anti Covid-19 en els col·legis

0
735
CEIP García Lorca d'Alzira.

Cada centre comptarà amb una persona que s’encarregarà del control de la neteja especial en un horari matinal

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la regidoria de Serveis Urbans, ha elaborat un Pla de Neteja i Desinfecció específic del Covid-19 per a aplicar-lo en tots els centres educatius, amb mesures de reforç continuades de cara a l’inici del curs escolar.

Este Pla complementa la neteja habitual que es realitza durant el curs i les actuacions extraordinàries de desinfecció front al Covid-19. D’esta manera s’ha establit que cada centre comptarà amb una persona que s’encarregarà del control de la neteja especial en un horari matinal establit per a tal finalitat. A això se sumen les tasques habituals de neteja i desinfecció en horari de vesprada.

El Pla de Desinfecció i neteja consistirà en: neteja de bays, poms, baranes, portes, marcs i totes les zones i espais comuns com l’entrada, secretaria, direcció, corredors, escales o accessos, així com també sòls, taules, mobles, telèfons, ordinadors, cadires o butaques, i qualsevol material o superfície que puga estar en contacte amb els xiquets, com a ascensors, enrajolats, marbres, matalassets i joguets.

D’igual forma es realitzarà una adequada ventilació dels locals, com les aules o espais comuns, que haurà de realitzar-se de manera natural diverses vegades al dia, amb anterioritat i en finalitzar l’ús de les aules.

El Pla contempla també el tractament dels residus amb un sistema de recollida i eliminació dels residus generats en el centre docent, en el qual s’haurà de disposar de papereres amb bossa interior, que hauran de ser netejades i desinfectades almenys una vegada al dia.

Fernando Pascual, regidor encarregat de l’àrea de Serveis Urbans, ha recordat que “s’ha treballat durant tot l’estiu per a preparar i dissenyar un Pla de Neteja complet que complisca amb la normativa en tots els col·legis, a més de les tasques habituals de manteniment que es realitzen durant el període estival en els centres”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Continúa la ola solidaria en la Safor para confeccionar mascarillas

Indicar, a més, que el Pla de reforç també inclou recomanacions i directrius en relació a les mesures de prevenció i higiene front al Covid-19 per a les activitats i instal·lacions del centre, durant el curs 2020-21, les quals podran ser actualitzades quan els canvis de la situació epidemiològica així ho requerisquen.

Fernando Pascual, assenyala a més que “l’adopció i seguiment de les mesures contemplades en el Pla de Neteja i desinfecció té com a objectiu contribuir a que el personal del centre, alumnat i famílies afronten l’obertura dels centres en el curs actual de manera segura i que totes estes mesures contribuïsquen a reduir el risc de contagis.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here