Alzira inicia este dimarts el seu Concurs Nacional de Mascletaes


0
1493
Imatge d'una mascletà a Alzira

Des de l’Ajuntament d’ Alzira i el col·lectiu faller afirmen que hi ha «desànim» per la impossibilitat de realitzar els actes d’acord amb el programa

El concurs de mascletaes de les Falles d’ Alzira que hauria d’haver-se iniciat este dilluns continua en marxa. La pluja va impedir la primera disparà, de les sis dins del concurs, per la qual cosa Coeters Dragón, de Villena, es van quedar sense poder realitzar el seu espectacle pirotècnic.

Amb la finalitat de mantindre viu el concurs, l’Ajuntament d’ Alzira, des de la Regidoria de Festes, i la Junta Local Fallera, han decidit realitzar demà dimecres una doble mascletà, en la qual compartiran protagonisme Coeters Dragón, que deuria haver disparat dilluns, i Camp del Túria, de Casinos, que és a qui li correspon per calendari realitzar la disparà eixe dia, ja que sembla que la climatologia millorarà segons les previsions.

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes, no amaga el desànim existent tant des de l’Ajuntament, com des del col·lectiu faller per la impossibilitat de realitzar els actes d’acord amb el programa establit, “però la climatologia és la que mana i la que ens impedix disfrutar dels actes previstos, per tant esperem que la situació vaja millorant en les pròximes hores; almenys això és el es desprén dels models climatològics que ens fan aplegar els experts en la matèria”.

Si res canvia la previsió hui dimarts la pluja ens donarà un respir, ja que segons les previsions la gota freda es desplaça cap al sud i les pluges seran menys persistens, la qual cosa indica que si no hi ha canvis es podrà realitzar l’espectacle, “la qual cosa suposarà que alzirenys, alzirenyes, fallers i falleres, així com visitants, podrem vibrar amb el ritual de la pólvora, a les dos del migdia, a la plaça del Regne”, segons la regidora.

Cal esperar que la situació atmosfèrica vaja estabilitzant-se per tal de poder completar la setmana fallera amb el concurs de mascletaes previst, i que es completa dijous amb la disparà de Fuegos Artificiales del Mediterráneo, de València; Pirotècnia Valencia, de Llanera de Ranes, divendres; i tanca el concurs dissabte la pirotècnia local Crespo.

Cal recordar que el dia gran de les Falles, el 19 de març, correspon disparar la mascletà a l’empresa guanyadora del concurs de l’any anterior, per tant l’espectacle pirotècnic correspondrà eixe dia a Pirotècnia Martí, de Borriana.

“El desig de tots els que amem la festa fallera és que la pluja vaja remetent per tal que ens deixe realitzar totes les activitats preparades al carrer; així com lluir els monuments fallers amb tot el seu esplendor”, ha manifestar Aguilar.

Per últim s’assenyala des de l’Ajuntament d’ Alzira ha habilitat una zona per a vore la mascletà per persones amb mobilitat reduïda que utilitzen cadira de rodes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here