Alzira inaugura dissabte el monument al Xúquer amb un espai d’oci al passeig fluvial

0
935
Imatge del monument al Xúquer

L’espai tindrà una zona de 18.000 m², un espai obert amb gespa natural, zona de jocs infantils, àrea de pícnic i també una zona per a l’entreteniment de mascotes

El dia 7 d’octubre s’inaugura el monument al Xúquer, situat al passeig fluvial on l’Ajuntament d’Alzira i des de la Regidoria de Gestió Urbanística s’ha habilitat una zona d’oci. Este espai que constarà de 18.000 m², un espai obert amb gespa natural, zona de jocs infantils, àrea de pícnic i també una zona per a l’entreteniment de mascotes.

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, destaca que el lloc on se situa el monument al Xúquer estarà compost de pedres naturals de riu i amb espècies autòctones que afloren a la superfície com la Typha latifolia (espadanya) i Aphyllantes sp (filet blau). A la zona intermèdia, amb la vegetació característica del matoll mediterrani: Nerium oleander (adelfa), Myrtus communis (murta), Erica multiflora (bruc), Sideritis sp (rabet de gat), Stipa tenacissima (espart), Thymus vulgaris (timó). I finalment la franja exterior de la zona representaria les zones de cultiu que es reguen i nodrixen del riu Xúquer, que són: els tarongers, llimeres, magraners i caquis en versió ornamental.

A l’àrea dedicada a pícnic s’han instal·lat quatre taules perquè els usuaris i visitants disfruten de l’entorn més còmodament, a l’hora de pegar un mosset amb la família o amics; a més, s’ha adequat una font d’aigua de qualitat per a les necessitats dels usuaris de la zona, com també diverses papereres on depositar el fem, amb la conscienciació que tots hem de col·laborar per tal que Alzira siga una ciutat neta.

Pel que fa al monòlit ubicat al passeig fluvial, que compta amb quatre laterals, per una banda, s’ha canviat el text que hi havia i s’han incorporat tres simbologies importants per a la ciutat; en una de les parts es podrà vore el Len de Jaume I (commemorant que el 30 de desembre es complixen 775 anys de la conquesta de Jaume I), en una altra la grafia del pont de Ferro (homenatge del seu centenari) i, finalment, la imatge de quan Alzira era una illa i s’anomenava Al Jazzira.

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, assegura que “des de l’equip de govern, considerem que este nou espai serà de molta utilitat per al conjunt dels alzirenys, ja que una ciutat com Alzira, necessitava un gran espai d’oci vora el riu.

Este és un gran projecte que farà possible disfrutar d’11.000 m² de gespa, 1.500 m² de zona de picnic i jocs infantils i 1.500 m² més de zona per a l’entreteniment de les mascotes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here