Alzira i Aielo de Malferit ja són capitals culturals valencianes 2022

0
1944
Imatge de l'acte de nomenament de les capitalitats culturals.

El conseller Vicent Marzà assegura: «Reforcem la distinció de capitals culturals valencianes amb fons econòmics específics per al disseny de programacions»

El conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà ha presidit aquest dijous la cerimònia de reconeixement de les capitals culturals valencianes 2022, que organitza la Generalitat. Marzà ha estat acompanyat per les corporacions municipals d’Alzira i Aielo de Malferit, entitats i associacions de les dues poblacions i representants de diferents espais culturals dependents de la Conselleria, que programaran activitats en les capitals culturals valencianes durant l’any que ve. També han estat en l’acte les corporacions municipals d’Alcoi i Bocairent, que han comptat amb la distinció de CCV per la Generalitat en 2021.

Amb aquesta distinció promou la descentralització de l’oferta cultural, la millora de les comunicacions entre la Generalitat i els agents culturals del territori valencià i l’accés universal a la cultura.

El conseller Vicent Marzà ha comentat que «entrem en la cinquena edició d’uns reconeixements que creguem amb l’objectiu de valorar la gran faena en matèria cultural que es fa en les poblacions del nostre territori. Han sigut anys en què la nostra gestió s’ha centrat moltíssim a acompanyar la cultura que brolla des dels pobles i els temps de pandèmia han més que demostrat el potencial de la cultura com a eix de recuperació econòmica, social i emocional en tots els nivells».

«És per això que per a 2022 reforcem encara més la potenciació de la distinció de capitals culturals valencianes amb fons econòmics específics per al disseny de programacions. D’aquesta manera, Alzira i Aielo de Malferit comptaran amb el nostre suport econòmic perquè puguen organitzar més programacions pròpies durant l’any que ve i alhora nosaltres continuarem apostant decididament per portar a les dues capitals culturals programació pròpia dels espais culturals que depenen de la nostra Conselleria», ha destacat Marzà.

La Conselleria destinarà 150.000 euros perquè Alzira i Aielo de Malferit tinguen acompanyament econòmic per a dissenyar activitats culturals pròpies i, alhora, invertirà aproximadament 200.000 euros més per a portar a les dues capitals culturals activitats d’arts escèniques, música, exposicions, cinema i música, mitjançant el Institut Valencià de Cultura, Els Arts i el Consorci de Museus.

El titular de Cultura ha volgut també agrair «la gran tasca de dinamització cultural realitzada per Bocairent i Alcoi durant el 2021, amb una coordinació extraordinària, que ha tingut els seus fruits, tant per al sector cultural com per a l’atracció de públics».

La gala, dirigida per Jaume Pérez, ha tingut com a fil conductor el poder del valor vivencial i transformador que té la cultura per a les persones, on creadors i públics diversos són capaços d’establir nivells de connexió profunds. Mireia Pérez i Juli Disla han conduït aquest acte basat en el teixit cultural de les noves capitals culturals. En el cas d’Alzira s’ha comptat amb la presència del músic Josep Pérez (Ona Nua) i d’un missatge del dramaturg i actor Carles Alberola. Aielo de Malferit ha sigut representat per Lluci Juan i Maria Josep Giménez, dos protagonistes essencials en la vida cultural del poble i l’Agrupació Coral Llorenç Barber del mateix municipi tancarà l’acte. La companyia de dansa contemporània Fil d’Arena ha tancat l’acte.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí