Alzira forma els escolars en l’ús dels desfibril·ladors

0
1428
Imatge de la classe pràctica rebuda pels alumnes

Els menors han estat formats per un especialista per identificar i valorar una parada cardiorrespiratòria i aplicar una resurrecció cardiopulmonar (RCP) de qualitat

Els alumnes de 6é de Primària del col·legi Glòria Fuertes d’Alzira han rebut este dijous una sessió formativa bàsica sobre el protocol d’actuació en cas d’aturada cardiorrespiratòria. La classe ha estat a càrrec de Pedro Quintana, de l’empresa Caryosa Hygienic Solutions, i els alumnes han participat de manera activa i han practicat el protocol prèviament explicat pel tècnic especialista.

L’objectiu d’esta actuació és aportar els coneixements i destreses necessaris per a poder portar a terme una primera actuació qualificada a la víctima. D’esta manera els assistents han treballat diversos aspectes essencials: Identificar i valorar una parada cardiorrespiratòria; aplicar una resurrecció cardiopulmonar (RCP) de qualitat i adaptada a cada cas per a menors d’un any, menors de 8 anys o adults; utilitzar correctament un desfibril·lador (DEA); i col·locar una víctima inconscient en posició lateral de seguretat (PLS), per tal d’evitar posibles ofegaments.

A més la campanya s’ha completat amb una segona xarrada, a la qual han assistit tots els mestres de l’escola, per tal de conéixer també com reaccionar correctament en cas de parada.

Des de l’Ajuntament, es treballa en mesures per tal de millorar les possibilitats de recuperació en cas de parada, com la instal·lació de 8 desfibril·ladors a instal·lacions municipals o la formació de 40 treballadors de l’Ajuntament per a poder utilitzar-los correctament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí