La nova sectorialització de la xarxa d’aigua d’Alzira permetrà estalviar l’equivalent a 260 piscines olímpiques

0
1487
Alzira renovarà la xarxa de les diferents zona de la ciutat

Es calcula que la modificació de la xarxa de distribució d’aigua potable permetrà estalvair a l’anyu 650.000 metres cúbics

La modificació de la sectorització de la xarxa de la distribució d’aigua potable que l’Ajuntament d’Alzira realitza des de fa dos anys permetrà un estalvi en un any de l’equivalent de l’aigua que caben en 260 piscines olímpiques. Esta mesura va començar amb 9 sectors i que a hores d’ara és de 15, amb l’objectiu que a la finalització dels treballs puguem parlar de 27 sectors. L’esmentada sectorització es considera des del consistori com una eina bàsica per a poder gestionar les pèrdues d’aigua que són inherents a qualsevol sistema hidràulic, i que tant com siga possible cal sempre minimitzar.

La Regidoria de Gestió Urbanística informa que amb l’execució del projecte, a càrrec de l’empresa Aguas de Valencia, ha suposat estudiar amb deteniment la xarxa i després dissenyar la divisió de tot l’abastiment en sectors, mitjançant la instal·lació de noves vàlvules de tall o el tancament d’existents, i la col·locació de comptadors generals per a poder conéixer en cada moment el cabal i pressió que entra en cadascun dels sectors en què hem dividit Alzira en un total de més de 190 km de canonades, dividida a hores d’ara en 15 sectors. I gràcies a estos treballs hem millorat el rendiment de la xarxa en uns 5,5 %, amb la quals cosa hem estalviat més de 300.000 metres cúbics des de l’inici d’este projecte.

A banda de la instal·lació de vàlvules de tall i comptadors, s’integraran a l’abastiment uns equips electrònics que tenen la capacitat de registrar els cabals i pressions existents als sectors i enviar la informació al centre de càlcul, que analitzarà cada dia un volum superior a les 6.000 dades.

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, assegura que «els treballs de sectorització, que estan realitzant-se, tenen com a objectiu aplegar a un rendiment del 75 % que produirà un estalvi de 650.000 metres cúbics d’aigua a l’any, quasi un 15 % més que l’actual percentatge, sens dubte unes mesures necessàries i que milloraran la xarxa de la ciutat».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí