Alzira facilita els tràmits per a sol·licitar ajudes per a millorar l’habitabilitat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica dels habitatges

0
1858
Ajuntament d'Alzira.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge de la Mancomunitat de la Ribera Alta oferix assessorament amb cita prèvia

L’Oficina Comarcal d’Habitatge d’Alzira oferix assessorament i ajuda per a la tramitació de les ajudes per a la rehabilitació i adaptació de les vivendes dins del Pla de reforma interior de l’habitatge RENHATA 2022. El passat 1 de febrer es va obrir el termini per a la presentació de sol·licituds per a esta convocatòria, que subvenciona actuacions per a millorar l’habitabilitat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica dels habitatges.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, mitjançant la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, ha convocat les subvencions per a 2022 per a la millora de les condicions de l’interior dels habitatges, en el marc del Pla RENHATA. Les actuacions subvencionables, que podran rebre fins a 6.000 euros d’ajuda, hauran d’estar dirigides a la millora de la qualitat, la sostenibilitat, l’accessibilitat i l’habitabilitat de l’habitatge. A més, amb això, també es fomenta l’activitat en el sector de la construcció, molt castigat per la recent crisi econòmica i, en particular, en el sector de producció de materials de construcció, com ara revestiments ceràmics o de pedra, sanitaris o mobiliari de cuina i bany, que constituïxen un sector empresarial estratègic a la Comunitat.

La presentació de sol·licituds podrà efectuar-se fins al 13 d’abril i haurà de realitzar-se de manera telemàtica, mitjançant el formulari disponible en la seu electrònica de la Generalitat corresponent a este tràmit. El procediment de concessió d’estes subvencions serà el de concurrència competitiva i podrà beneficiar-se’n qualsevol persona que siga propietària, usufructuària o arrendatària d’un habitatge. Les obres hauran d’haver-se iniciat a partir de l’1 de gener de 2021 i hauran de finalitzar-se després del 24 de maig de 2021.

Les ajudes del Pla RENHATA es poden demanar per a fer reforma de les habitacions humides dels habitatges: la cuina, els banys o els safaretjos (sense incloure els electrodomèstics, la placa de cocció, el forn i l’extractor de fum); si es fa una adaptació de la vivenda per a facilitar-ne l’ús per persones amb diversitat funcional, com l’ampliació d’espais de circulació, canvi de portes, senyals acústics o lluminosos, i si es realitzen instal·lacions de sistemes integrats de domòtica per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda, com monitoratge i control remot de portes i equips electrònics, activació mitjançant veu, càmeres per a atenció a dependents i detecció i alarma d’incendi, informen des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge de la Mancomunitat de la Ribera Alta. L’habitatge per al qual es demana la subvenció ha de ser residència habitual i ha de tindre més de 20 anys d’antiguitat.

La subvenció cobrix com a mínim un 5 % del preu de les obres, amb un màxim de 600 euros; entre un 25 % i un 35 %, en funció dels punts obtinguts en la baremació (amb un màxim d’entre 3.000 euros i 4.200 euros), i d’un 5 % a un 10 % addicional, per complir criteris de sostenibilitat (màxim de 600 a 1.200 euros). La subvenció dona cobertura als honoraris professionals, taxes i impostos i les despeses de l’obra, des de 2.000 euros fins a 12.000 euros. L’obtenció de l’ajuda i l’import que tindrà dependrà de la qualitat constructiva de la casa i del grau de discapacitat de qui l’ocupe. Poden acollir-se a elles les obres acabades, les obres en curs o les obres sense començar, sempre que el seu inici siga posterior a l’1 de gener de 2021, i la seua finalització entre el 24 de maig de 2021 i un termini màxim de 6 mesos comptats des de l’endemà de la publicació de la resolució de la concessió de les ajudes en el DOGV.

La tramitació de les sol·licituds s’ha de fer per via telemàtica a través del web http://www.habitatge.gva.es/. Es pot sol·licitar més informació i ajuda a l’Oficina Comarcal de l’Habitatge, on cal agafar cita prèvia al telèfon 674.20.63.90. L’horari és de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, i dilluns fins a les 17.30 h.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí